FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/12/2015

El Parc Natural de Montserrat presenta la nova regulació de l’escalada per al 2016

Escalada esportiva Escalada

El Grup de Treball de Millora de la Seguretat a la Muntanya de Montserrat, format pels Bombers de la Generalitat, el Patronat de Montserrat i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) amb l’objectiu d’analitzar i millorar la seguretat dels excursionistes i escaladors que accedeixen al massís, s’ha reunit aquest desembre per tal d’establir la nova regulació de l’escalada i criteris per a l’obertura i l’equipament de vies d’escalada al Parc Natural de Montserrat de cara al nou any 2016.

Les vies ferrades la Teresina i les Dames, i la via del Joc de l’Oca

El Grup de Treball ha demanat un informe dels Mossos d’Esquadra. Un cop es tingui aquest informe, s’intentarà fer efectives totes les seves propostes. A la via ferrada Les Dames, per la seva banda, s’hi començaran els treballs de reforma a partir del gener.

També s’està pendent de rebre una nova proposta per a un equipament en condicions de la via del Joc de l’Oca, que no és una via ferrada sinó una via equipada que s’ha de millorar. Tanmateix, per a l’obertura i l’equipament de vies d’escalada a Montserrat s’ha d’omplir la sol·licitud corresponent.

Aquest 2016, els membres de la Creu Roja faran una enquesta d’ús a la Teresina i començaran una campanya per netejar el Parc Natural.

Les ermites de Montserrat

Entre els temes més importants, s’ha arribat a un acord amb l’Abadia de Montserrat, propietària de les ermites, pel traspàs de la ordenació i/o gestió de les mateixes al Patronat. A partir del 15 de gener de 2016 s’iniciaran els procediments per a començar a portar el control d’aquestes a través d’un reglament.

Per altra banda, els Bombers de la Generalitat estan preparant una proposta de missatge per a fer recomanacions de seguretat als visitants al Parc Natural.