FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/08/2017

El Parc Nacional del Gran Paradiso acull les estades d’alpinisme de la UIAA per a joves

Alpinisme Formació

Sis joves federats de la FEEC han participat enguany a les estades d’alpinisme organitzades per la Comissió de Joventut de la Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme (UIAA) i el Club Alpí Italià (CAI). Aquest estiu, entre el 9 i el 15 de juliol, s’han dut a terme al Parc Nacional del Gran Paradiso, a la Vall d’Aosta, al nord-oest d’Itàlia.

Les estades es van dividir en tres etapes diferents. Una primera de trekking durant tres dies per abordar la muntanya Gran Paradiso i conèixer les característiques naturals del parc. Les excursions van ser del refugi Benevolo al refugi Chivasso (2.600 m), passant pel Col Rosset (3.023 m) i Lagos Rosset i Leita; del refugi Chivasso al refugi Vittorio Emanuele (2.732 m), passant per Pont (Valsavarenche a 1.956 m); i del refugi Chabod a fer una via ferrada passant per Colle Gran Neyron (3.295 m) i Malga Leviona Superior.

Una segona etapa dedicada a l’Escola de Muntanya, amb un dia d’instrucció de la tècnica de progressió glacera dirigit pels instructors d’alpinisme de l’Escola Nacional de Muntanyisme de CAI, amb l’objectiu que els participants aprenguessin com procedir de manera segura a la glacera.

La tercera etapa era l’objectiu final: pujar al Gran Paradiso (4.061 m), una muntanya meravellosa dels nostres Alps. Els participants van aconseguir el seu objectiu inicial el cinquè dia de les estades.

Fotos / Jordi Maymó