FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/05/2014

El Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya s’entrena a Sant Llorenç del Munt

Alpinisme

La nova fornada d’esportistes que s’han incorporat al Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (GFTAC), després de superar les proves d’accés i control realitzades fa unes setmanes al Berguedà, han participat a la primera concentració del nou grup el passat cap de setmana del 26 i 27 d’abril.

Aquest primer cap de setmana d’activitat, les noies del GFTAC s’han preparat pel que fa a l’escalada i la resistència en itineraris de fort pendent.
 El dissabte 26 d’abril al matí es va realitzar una primera pràctica per repassar el correcte desenvolupament d’una sessió d’entrenament en escalada: des de l’escalfament i els estiraments, als exercicis específics, així com la realització d’exercicis de força. Després de dinar es va fer una projecció per explicar el programa de treball que es desenvoluparà al llarg dels propers mesos i, a la tarda, es va aprofitar per fer un repàs de totes les tècniques bàsiques i de seguretat en l’escalada, així com un recordatori de les bases en l’encordament i l’assegurament, molt importants per a una correcta progressió en totes les disciplines on és necessari la utilització de la corda.

Entrenaments al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt

El diumenge 27 d’abril al matí, les esportistes es van desplaçar fins als peus de la muntanya de la Mola (1.101 metres), al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, amb l’objectiu de fer un entrenament i uns exercicis d’orientació, tot realitzant un circuit amb vàries pujades i baixades al voltant d’aquest emblemàtic cim. Algunes de les esportistes van aconseguir pujar fins a cinc vegades i acumular més de 1.500 metres en gairebé 20 quilòmetres de recorregut, demostrant el bon estat de forma en què es troben.