FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Grup Cavall Bernat
Foto: Grup Cavall Bernat

Notícies - 02/06/2024

El Grup Cavall Bernat celebra la seva tradicional trobada a Oliana

Alt Urgell Excursionisme Escalada Grup Cavall Bernat

El Grup Cavall Bernat ha celebrat la seva tradicional trobada a Oliana (Alt Urgell) els passats 1 i 2 de juny. L’esdeveniment ha aplegat unes 150 persones el primer dia i unes 120 el segon, que han participat de les diverses propostes del cap de setmana.

Com ja és habitual, la trobada ha reunit escaladors en dos dies d’activitats i actes diversos: excursions, vies ferrades, ascensions, reconeixements i dinars de germanor.

Pel que fa a dissabte, el Centre Excursionista Oliana ha proposat una excursió al Roc de Migdia, un punt des d’on es pot contemplar la vall del Segre. La sortida ha comptat amb una distància d’uns 11 km. Més tard, els assistents han accedit a la via ferrada Serra de les Canals, així com a la Móra Comtal i al Roc de Rumbau per a fer escalada. El dia ha finalitzat amb el nomenament de nous cavallistes i el reconeixement de membres d’honor: Rafa Vadillo, Joan Wenceslau, Narciso de Dios i Joan Asin. Des de la seva fundació, el Grup Cavall Bernat ha mantingut viva la tradició d’homenatjar i celebrar les fites dels qui destaquen en el món de l’escalada i l’alpinisme, però distingint-ne els valors no competitius.

El diumenge també ha proposat durant el matí excursionisme i escalada. Aquest cop, els participants han caminat pel massís de les Encantades. A més, han pogut tornar a gaudir de la via ferrada i de l’escalada a les mateixes zones del dia anterior. Després del dinar, s’han celebrat els actes de nomenament i de reconeixement als membres d’honor. En aquest cas, els escollits han estat Eulalia Sancho, Bernabé Aguirre i Joan Maria Vendrell.

La tradicional trobada del Grup Cavall Bernat ha comptat amb l’assistència de diverses personalitats, entre elles el vicepresident tercer i cap de l’Àrea d’Excursionisme de la FEEC, Joan Huertos; el president i vicepresident del Grup Cavall Bernat, Josep Massana i Francesc Sanahuja, o els reconeguts escaladors Armand Ballart i Jordi Pons.

Una vegada més, aquesta clàssica trobada ha permès compartir experiències, conèixer noves obertures i consolidar els lligams de germanor entre els participants; a més de continuar refermant la promoció de l’esport i la cultura de muntanya al país.