FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 23/09/2021

El Grup Cavall Bernat celebra la seva 37a trobada a Montserrat

Escalada Grup Cavall Bernat

El Grup Cavall Bernat segueix celebrant el seu quarantè aniversari. I aquesta vegada ho fa amb la 37a trobada Grup Cavall Bernat, la trobada que reuneix aquells escaladors que han coronat l’emblemàtica agulla montserratina. L’acte se celebrarà al Parc del Torrent de l’Illa a El Bruc el pròxim diumenge 3 d’octubre.

Les barretines altes i les medalles commemoratives pels “cavallistes” tornaran a El Bruc. A 2/4 d’11 començarà la trobada, conduïda per l’actriu Sílvia Bel i Sergi Valdivieso, on el president del Grup Cavall Bernat, Josep Massana, i l’ex-president de la FEEC, Francesc Sanahuja, donaran la benvinguda als assistents.

La glossa de la trobada com és habitual anirà a càrrec de l’alcaldessa d’El Bruc, Bàrbara Ortuño i del president de la FEEC, Jordi Merino.

Com cada any, s’imposaran les medalles als nous cavallistes i es retrà homenatge a tres destacats escaladors. Aquesta edició però farà un reconeixement des de fa dos anys, ja que degut a la pandèmia no es va poder celebrar l’última edició de la trobada.

Enguany els homenatjats seran Xavier Pérez Gil, Anton Fontdevila, Rosa López, Magda Ortiz, Mònica Srentill, Núria Bach, Miguel Angel Garcia Vidal i Miguel Angel Garcia Gallego.

L’acte es tancarà amb el tradicional dinar de germanor i amb el ja habitual sorteig de material. Aquesta edició seguirà el protocols Covid establerts i ha reduït les seves activitats com a conseqüència d’aquestes limitacions sanitàries.

Vols formar part del Grup Cavall Bernat?

Des de l’any 1979, una trobada anual reuneix cada vegada un nombre major d’escaladors de tots els estils i edats, disposats a ésser del grup com amics, admiradors o simpatitzants. Una tradicional cerimònia que converteix en “cavallistes” tots aquells que, almenys un cop, hagin escalat Cavall Bernat. L’acte serà una trobada generacional entre alguns dels escaladors més representatius de cada època i on es pretén recordar als cavallistes difunts i atorgar les medalles als nous membres que ingressen al Grup.

Per tal de formar part del grup, haureu d’omplir la sol·licitud al Grup Cavall Bernat.