Grup Cavall Bernat

El Grup Cavall Bernat compta amb recuperar l’essència dels pioners, amb la mateixa il·lusió i energies renovades per continuar amb aquest projecte i dur a terme noves iniciatives. I una mostra d’aquest nou començar és la trobada que organitza cada any, una autèntica festa pels enamorats de l’escalada i dels autèntics “cavallistes”.

Què cal fer per ser admès al Grup Cavall Bernat?

  • Haver petjat el cim del Cavall Bernat.
  • Justificar la data de l’ascensió.
  • Especificar el nom de la via assolida.
  • Detallar els components de la cordada.
  • Fer-nos arribar una fotografia personal (10 x 15 cm o 1.024 x 768 px), fent activitat o no.
  • Indicar les vostres dades personals: nom, adreça, telèfon i adreça electrònica.

Per participar al 32è Aplec del Grup Cavall Bernat

El Grup Cavall Bernat organitza el 32è aplec del 2014 al municipi de Marganell, als peus de la muntanya de Montserrat, al Bages, el proper diumenge 26 d’octubre. El preu per persona és de 10 euros i inclou: bossa, medalla personalitzada, clauer honorífic i butlletí Via Volta Dits.

La inscripció es pot fer a través de la web de la FEEC. També es pot fer l’ingrés al número de compte de “la Caixa”: ES85-2100-4547-2422-0015-4993, d’Amics del Museu de la muntanya de Montserrat del Bruc. En paral·lel, cal fer arribar les dades personals i una fotografia recent, a l’adreça electrònica: museubru@gmail.com, o per correu postal al passeig Xavier Azqueta, 20. 08173 Sant Cugat del Vallès.

MEDALLA COMMEMORATIVA DEL 75è ANIVERSARI DE LA PRIMERA ASCENSIÓ AL CAVALL BERNAT

clauer_75anys_2clauer_75anys_1Amb motiu del 75è aniversari de la primera ascensió al Cavall Bernat, fita recordada durant la 30a Trobada del Grup Cavall Bernat celebrada el 23 d’octubre de 2010 al Bruc, el va fer una edició limitada de clauers commemoratius que es poden adquirir a la Secretaria de la FEEC al preu de 3 euros.

Les persones interessades poden trucar al 934 120 777 o bé contactar a l’adreça electrònica feec@feec.cat

QUÈ ÉS EL GRUP CAVALL BERNAT?

cavall bernat_201_2El Grup Cavall Bernat és un punt de trobada de tots aquells escaladors i amics, lligats d’una manera o altra amb el món de l’escalada “a casa nostra”.

Una senzilla manera de conèixer i relacionar-se amb els principals protagonistes de totes les èpoques, mantenint amb això una valuosa amistat i connexió generacional, que permet avaluar de primera mà molts conceptes alterats per l’evolució i el temps, essencials per a comprendre la veritable filosofia del nostre benvolgut esport.

Gràcies a la brillant idea de Joan Nubiola, Josep M. Torras i Josep Barberà (promotor principal del grup), el 27 de juliol del 1978 neix el Grup Cavall Bernat com a tal, amb l’única condició d’haver escalat el Cavall Bernat de Montserrat per a ser acceptat.

Des de l’any 1979, una trobada anual reuneix cada vegada un nombre major d’escaladors de tots els estils i edats, disposats a ésser del grup com amics, admiradors o simpatitzants. Una tradicional cerimònia i una medalla de record, els converteix en “cavallistes” per a sempre, sense més obligació ni compromís algun.

Per a això, solament fa falta dirigir-se a les oficines de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i inscriure’s aportant una fotografia de l’ascensió i les dades personals, i mitjançant una notificació ser convocat en la pròxima “trobada” per a ser admès.

Centenars de “cavallistes” nacionals i estrangers, registrats en els llibres del Grup Cavall Bernat, honren cadascuna de les pàgines com membres d’aquest grup honorífic. Entre les seves principals activitats destaquen les 24 h d’escalada al Cavall Bernat, i com no, les entranyables “trobades” en llocs sempre vinculats amb la muntanya de Montserrat, organitzades amb la màxima il•lusió i afecte per a la millor afluència del personal.

En cadascuna de les trobades se celebren homenatges a tots aquells escaladors i escaladores més representatius encara presents, així com els que per desgràcia ens han deixat i mereixen ser recordats per les seves brillants trajectòries. A tots ells els devem part de la nostra història, i el nom de multitud de roques i agulles que, com el famós Cavall Bernat, serveixen d’essència per agermanar als més addictes al conglomerat montserratí.

Esperem seguir amb el grup molts anys, i no perdre aquesta romàntica flama que il·lumina una aventura cridada escalada.

Armand Ballart

Fes el Cavall per molts anys
i altres pedres de retruc,
però endut pels teus afanys
procura no fer el ruc.