FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/03/2019

El Grup Cavall Bernat celebra la 36a trobada a Monistrol de Montserrat

Escalada Societat

El Grup Cavall Bernat segueix celebrant el seu quarantè aniversari. I aquesta vegada ho fa amb la 36a trobada Grup Cavall Bernat, la trobada que reuneix aquells escaladors que han coronat l’emblemàtica agulla montserratina. L’acte se celebrarà a la sala Carles Amat de Monistrol de Montserrat el proper 31 de març.

Pels més matiners hi ha previstes dues caminades. La més curta, la ruta de les bruixes i els bruixots, té un recorregut de 9,5 quilòmetres i 369 metres de desnivell. Els que vulguin caminar més podran fer una ruta més llarga, de Monistrol al Turó de la Socarrada (519 m), amb un total de 14 quilòmetres i 480 metres de desnivell. La sortida és a les 9 del matí, però a les 8 se’ls oferirà un bon esmorzar perquè surtin a caminar amb la panxa plena.

Cavalleristes a l’agulla montserratina

A 2/4 d’11 començarà la trobada, conduïda per Sergi ValdiviesoJosep Sicart farà una pergària en memòria dels cavallistes difunts abans de la benvinguda i la glossa de la trobada a càrrec de l’alcalde de Monistrol, Joan Miguel Rodríguez i del president de la FEEC, Jordi Merino Urbano.

Com cada any, s’imposaran les medalles als nous cavallistes i es retrà homenatge a tres destacats escaladors. Enguany els homenatjats seran Jordi Pons i Sanginés, Albert Iglesias i Coderch i Joan Quintana i Paredes. A més, també hi serà present el gran escalador Patrice de Bellefon, escriptor de “100 millors ascensions i excursions del Pirineu”, entre altes. A més, tal com es va fer a la sala Can Gibert durant la primavera del 2018, els assistents tindran l’oportunitat  de gaudir de l’exposició Comic’s & Muntanya dels dibuixants Xavi Socias, Xavi MountainEdu Català i Sergi Diez “Furti”.

L’acte, amenitzat per l’orquestrina Vents de Ball i la colla sardanista La Lira del Vendrell, clourà amb un dinar de germanor i un sorteig de material lligat a l’excursionisme i l’escalada a tots aquells escaladors addictes al conglomerat montserratí.

Vols formar part del Grup Cavall Bernat?

Des de l’any 1979, una trobada anual reuneix cada vegada un nombre major d’escaladors de tots els estils i edats, disposats a ésser del grup com amics, admiradors o simpatitzants. Una tradicional cerimònia que converteix en “cavallistes” tots aquells que, almenys un cop, hagin escalat Cavall Bernat. L’acte serà una trobada generacional entre alguns dels escaladors més representatius de cada època i on es pretén recordar als cavallistes difunts i atorgar les medalles als nous membres que ingressen al Grup.

Per tal de formar part del grup, haureu d’omplir la sol·licitud al Grup Cavall Bernat.