FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/06/2014

El GFTAC aconsegueix un triplet a la ‘Non Stop La Facu’ i una primera posició a la “Lliga de rallies d’escalada”

Alpinisme

Han passat tres mesos des que es van fer les proves anuals de selecció i control del Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. En aquest temps el nou equip format per tres esportistes de temporades anteriors i onze esportistes de nova fornada, s’han alternat concentracions de tecnificació en neu i roca a tots els nivells amb entrenaments en escalada i muntanya, però també s’ha participat en competicions de resistència d’escalada, obtenint uns resultats molt bons.

Triplet a la “Non Stop la Facu”

L’equip del GFTAC també ha participat en una de les poques curses d’escalada que existeixen al nostre país el cap de setmana del 14 i 15 de juny: la “Non Stop la Facu“, una competició de resistència organitzada pel Grup d’Escalada i Alta Muntanya de l’AE Talaia, que consisteix en escalar durant cinc hores totes les vies possibles, en la qual s’aconsegueixen els punts amb la realització de metres amb més dificultat.

Cal ressaltar que cap noia coneixia la zona i tampoc es va realitzar un reconeixement i estudi previ, tal com s’acostuma a fer en aquest tipus de proves. Malgrat això i competir amb cordades locals coneixedores de la zona, els resultats van ser molt bons. La primera posició en categoria femenina va ser per Diana Calabuig i Cristina Cots. La sisena posició femenina, per Gemma Soriano i Laura Franch. En categoria mixta, la primera posició va ser per Isa Pozo i Ferran Martínez, que també van classificar-se en primer posició de la categoria absoluta on la cinquena posició se la van endur Diana Calabuig i Cristina Cots.

Primera posició a la “Lliga de rallies d’escalada”

Participar als rallies i curses d’escalada és una forma ideal per entrenar la resistència en l’escalada i els recursos i velocitat per sortir ràpid d’una paret. En concret, destaca la bona temporada que ha iniciat Isa Pozo a la Lliga de rallies d’escalada de la FEDME, amb Jaume Oliva, on han aconseguit consolidar-se com una de les millors cordades de la competició. Després de dues proves han aconseguit situar-se primers a la classificació de la categoria mixta i segons a la classificació absoluta general. Un fet extraordinari tenint en compte que les primeres posicions de la classificació absoluta general sempre han estat ocupades per cordades masculines.

Treball continu

Darrera d’aquestes resultats hi ha tot un treball en forma d’entrenaments i concentracions de formació i tecnificació, ascensions i escalades que en aquests tres mesos han ocupat 15 jornades repartides en una d’escalada en rocòdrom, dues de resistència, una d’orientació i resistència, una d’orientació i GPS, vuit jornades d’escalada en roca i dues més per treballar les bases de la progressió i l’assegurament en neu.

Pel proper trimestre, el treball del GFTAC consistirà,  per una banda, en continuar consolidant totes les disciplines de l’escalada en roca i, per l’altra, la realització de dues grans sortides programades als Pirineus i als Alps.