FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/12/2014

El Dia Internacional de les Muntanyes 2014, dedicat a l’Agricultura de Muntanya

Societat

Aquest dijous, 11 de desembre, se celebra el Dia Internacional de les Muntanyes (DIM), aquest any dedicat a l’Agricultura de Muntanya, una ocasió per despertar la consciència sobre com aquest tipus d’agricultura, predominantment familiar, ha estat un model de desenvolupament sostenible al llarg dels anys.

El DIM 2014 posa de manifest com l’agricultura familiar a les regions de muntanya està experimentant una ràpida transformació causada pel creixement de la població, la globalització de l’economia, la urbanització i la migració de la població a zones urbanes. Al mateix temps, es contempla que tots aquests canvis puguin oferir oportunitats per al desenvolupament local.

El Dia Internacional de les Muntanyes a Catalunya

La Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona ha organitzat diverses activitats pel DIM 2014, rutes i excursions guiades, activitats pedagògiques, sortides espeleològiques, mercats, menús de muntanya, presentacions diverses i concursos fotogràfics. Aquest any, des de la Plataforma “We Love Mountains” s’anima a tothom a participar en el concurs fotogràfic difonent a través de la xarxa social d’Instagram les fotos, amb l’etiqueta #welovemountains, que aquests dies els muntanyencs es facin a dalt els cims amb la bandera del DIM.

El compromís i la voluntat d’avançar en aquesta causa es van reforçar durant l’any 2002, Any Internacional de les Muntanyes, moment en què va sorgir la resolució 57/245, en què l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’11 de desembre “Dia Internacional de les Muntanyes”, a partir del 2003 per ressaltar la importància del desenvolupament sostenible de les muntanyes.