FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 25/04/2022

El Dia del Cim porta una quarantena de participants al Roc del Migdia

Solsonès Excursionisme 100 cims

Unes 40 persones han pujat fins al Roc del Migdia (1.153m), ubicat al municipi d’Odèn (Solsonès), en el “Dia del Cim” celebrat aquest passat cap de setmana. Enguany, la sortida ha estat guiada pel Grup Excursionista d’Oliana.

El dia de la sortida, poc després de les 9 del matí de diumenge, els participants, sota un cel força emboirat, han pujat cap al Passsiró, un tall obert a la carena rocosa que tanca la Valldan. Poc després d’aquest tram, on es pot veure l’empedrat del camí, han pujat en direcció a la carena i han fet un recorregut aeri que ressegueix la cinglera fins al cim del Roc del Migdia (1153). En arribar-hi, s’ha donat una explicació dels cims i indrets que es poden veure des del cim. Des d’allà els participants han baixat cap a la collada del Salze i fins a l’ermita de Sant Just, un bonic exemplar romànic, però en molt mal estat. Des d’allà, el corriol ha deixat als participants a la Valldan. En resum, una excursió que ha servit per assolir un cim, prou panoràmic, que malgrat ser del Solsonès, s’aboca a Oliana.

A la sortida han participat membres de les següents entitats: Centre Excursionista de Taradell, Club Excursionista Teià, Centre Exc. Pi Tallat, Agrupació Exc. Granollers, Associació Esp. Grup Exc. Bellmatí, Centre Exc. Penedès, Agrupació Científico-Excursionista de Matató i el gruix de participants format pel Grup Exc. Oliana.

El Comitè dels “100 Cims” agraeix la col·laboració de la Montse Viladrich, presidenta del Grup Excursionista d’Oliana i d’en Toni Solé, gran coneixedor de l’entorn, que ha estat qui ha portat el guiatge i ha enriquit la sortida amb les seves explicacions.

Què és el Dia del Cim?

El Dia del cim és una proposta del Comitè dels “100 Cims” per tal de fer la visita a un cim que podria formar part d’una ampliació del llistat vigent dels “100 Cims”. Aquesta proposta va començar l’any 2015 amb l’excursió al serrat de Sant Isidre (Berguedà); després es van visitar Santa Bàrbara (Baix Camp), el Cogulló (Noguera), Puigdefrou (la Selva) i Sant Miquel del Mont (Garrotxa).