FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTEMC
Foto: CTEMC

Notícies - 18/04/2023

El CTEMC tanca la temporada a l’Aneto

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Els components del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya han tancat temporada amb una activitat de plena muntanya, lluny de la competició.

Després d’una temporada amb competicions nacionals, estatals i fins i tot amb un mundial on van destacar per un molt bon paper, els joves esquiadors de muntanya catalans tanquen campanya amb un activitat diferent als entrenaments més rutinaris.

Un dels tècnics del CTEMC, Marc Pinsach, ha explicat que la sortida es fa per acomiadar l’any i per  poder gaudir de l’Esquí de Muntanya més pur més enllà de les curses. Cal no oblidar, recorda Pinsach, els valors i l’essència d’aquest esport per a que els més joves mantinguin també un contacte estret amb els orígens de l’Esquí de Muntanya.

El fet de triar l’Aneto, ha estat per a buscar un dels pocs llocs propers a Catalunya que complia amb els requisits que es necessitaven per a realitzar l’activitat i poder seguir esquiant a aquestes alçades d’any i amb una meteorologia que no ha acompanyat. Pinsach remarca que “com més esquies més adaptat et trobes. Fer més muntanya ajuda als esportistes a desenvolupar i seguir aprenent habilitats lluny de l’exigència atlètica de la campanya”,

Fer muntanya més clàssica lluny de la competició dona valors per a seguir creixent als esportistes

A més a més des de la coordinació del CTEMC amb en Pau Gómez, l’Aribau Portillo i el mateix Pinsach, s’ha buscat gaudir del punt més lúdic que pots trobar en sortides com aquestes.

Com a conseqüència del fort vent que bufava el primer dia els membres del CTEMC van renunciar a fer el cim de l’Aneto que si que es va fer a la segona jornada amb un grup nombrós d’esportistes des de U23 fins a U16.

Els tècnics del CTEMC han fet una valoració més que positiva de la trobada i ja comencen a preparar la pròxima campanya.