FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTEEC
Foto: CTEEC

Notícies - 22/09/2020

El CTEEC i la Selecció Catalana d’Escalada preparen el retorn a la competició al Monobloc de Reus

Baix Camp Escalada esportiva

El CTEEC i la Selecció Catalana d’Escalada han fet una simulació de competició conjunta a la sala Monobloc de Reus (Baix Camp) . A causa de la situació de la Covid-19, aquest grup d’escaladors s’ha vist obligat a canviar els seus plans i renovar-se, sense competicions a l’horitzó.

Aquest cap de setmana passat tenien programat un entrenament a Pamplona previ al Campionat d’Espanya d’Escalada que s’havia de celebrar a la mateixa població navarrenca del 8 al 12 d’octubre. És per això que al final s’han hagut d’adaptar i canviar els plans. Els membres del CTEEC i de la Selecció han decidit quedar-se prop de casa i simular un dia de competició, en aquest cas a la capital del Baix Camp.

Els protagonistes de la jornada han estat 16 esportistes que s’han dividit en diferents categories, segons l’edat i el nivell que demostren per tal de simular al màxim possibles rivals o competidors del mateix perfil. S’han fet grups entre els sub 12, sub 14, sub 16, sub 18, sub 20 i absolut. Cal destacar també la participació d’escaladors convidats que han pogut donar diferents consells a cadascun dels integrants de la Selecció i el Centre.

Segons Ivan Terricabras, director del CTEEC “aquest simulacre ha estat una bona prova per recuperar les sensacions que comporta la pròpia competició. Cal recordar que ara mateix están tots entrenant sense competir i s’ha d’evitar que puguin perdre aquestes percepcions”.

El pròxim objectiu és fer una nova concentració d’aquí dues o tres setmanes i seguir amb aquest treball per intentar millorar les capacitats físiques i tècniques de cada escalador.

Compromís amb Ternua

Els membres del CTEEC i de la Selecció Catalana d’Escalada han estrenat les noves equipacions Ternua que lluiran aquesta temporada.

La marca de roba de muntanya basca seguirà un any més compromesa amb el patrocini dels equips d’escalada esportiva de la FEEC i mantindrà els valors medi ambientals implicits de Ternua amb els de la Federació.

Ternua ha abandonat en aquest ocasió les ratlles horitzontals i aposta per una equipació amb el vermell i el groc com a protagonista per les noies i el blau i el vermell pels nois.

La FEEC i Ternua inicien una nova temporada junts després de diferents anys de formar un binomi d’èxit en el món de l’escalda esportiva.