FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC - Arxiu
Foto: FEEC - Arxiu

Notícies - 09/07/2023

El CTEEC es posa a prova al Campionat estatal d’edat escolar d’escalada

Escalada esportiva Escalada

A Corunya ha acollit aquest cap de setmana el Campionat estatal en Edat Escolar, el CESA. Una competició especialment disenyada per a joves de les categories sub 14 i sub 16 en el que han participat fins a quatre joves del Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya: En Manel Navarro (Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa), el Biel Serra (CM Sant Cugat), l’Eric Giménez (CCT21) i l’ Eric González (CCT21).

La competició ha comptat amb la participació de fins a 140 joves escaladors representant a 15 autonomies. La competició que arrancà dijous amb una desfilada de les Seleccions a Corunya s’ha disputat durant tres jornades competitives.

Durant jornada de divendres es van disputar les classificatòries de bloc i també la prova de velocitat.

La prova bloc va comptar amb cinc blocs ben complets, amb passos d’equilibri, coordinatius i dinàmics, sobre diferents volums on van participar els infantil Manel Navarro, Biel Serra i Eric Giménez, aconseguint dos tops i dues zones en Biel i dos tops i una zona la resta. El cadet l’Eric González va aconseguir fer un top i dominar fins a tres zones.

Biel Serra es penja la medalla de bronze a la prova de velocitat.

En velocitat: el cadet Eric Gonzalez obté un temps de 12,209 rècord personal. En la infantil l’Eric Giménez va fer un temps de 51,75 en Manel Navarro 18,75 a la final. Biel Serra atura el crono amb un temps de 14,20. Tercera millor marca infantil i medalla de bronze de velocitat al CESA 2023.

La jornada de dissabte va servir com a classificatòria per les finals de dificultat de diumenge en les que l’Eric Giménez va assolir passar el tall en setè. Giménez s’ha mantingut i ha repetit en setena posició a la ronda final.

Enric López, técnic del CTEEC: Tornem del CESA amb bones sensacions tant en infantil com en cadet, en Biel ha fet una tercera posició en velocitat en cadets mentre que l’Eric González conseguia la seva millor marca també al mur de velocitat. Tant en bloc com en dificultad és molt destable que hem comés pocs errors i fent bones lectures de les vies prosades.

 

En la combinada el cadet Eric González, assoleix el millor resultat, dintre del TOP10 del campionat amb una novena posició. En la infantil el millor resultat ha estat pel Biel Serra que acaba molt a prop del TOP10 amb una onzena posició a la general combinada.