FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTAC
Foto: CTAC

Notícies - 05/03/2024

El CTAC posa en pràctica la progressió en l’escalada en gel a la Vall d’Aosta

Alpinisme Alpinisme Centres de tecnificació

Amb l’objectiu de posar en pràctica les tècniques d’escalada en gel en cascades de diversos llargs, els joves del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) s’han concentrat a Cogne (Vall d’Aosta). Allà han buscat també complementar les activitats combinant l’esquí de muntanya i l’escalada mixta.

Segons ha explicat el tècnic del CTAC, Roger Cararach, l’objectiu principal de la concentració ha estat el perfeccionament de les tècniques d’escalada en gel que els membres del centre han aconseguit resoldre.

Seguir progressant en l’escalada en gel principal objectiu de la concentració

El fet de desplaçar l’activitat fins a Cogne ha permès poder escalar cada dia en aquesta modalitat, ja que al Pirineu actualment és molt difícil poder fer una estada amb les condicions que els joves alpinistes s’han trobat a la Vall d’Aosta.

Cararach ha afirmat que “la progressió després d’escalar cinc dies va ser molt gran en totes i tots els esportistes i en pocs dies s’ha pogut observar una important millora i una clara optimització de la tècnica”.

Els paissatges espectaculars de la Vall i una meteorologia més que beneficiosa van acompanyara l’expedició catalana durant tota la concentració.

Després d’una primera temporada centrada essencialment en millorar els coneixements en seguretat els 12 integrant del CTAC han començat aquest any el terreny més pràctic amb aquesta pressa de contacte amb l’escalada en gel als Pirineus i als Alps.

Per aquest 2024 des del CTAC s’han programat un total de set concentracions més, on es practicarà l’esquí de muntanya, l’escalada en solitari, escalada als Pirineus, Alpinisme, escalada en grans parets i es tornarà a tancar la campanya al gel.