FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTAC
Foto: CTAC

Notícies - 15/02/2022

El CTAC es prepara per a la seva pròxima activitat a Noruega

Alpinisme Centres de tecnificació

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) s’ha tornat a concentrar aquest hivern amb la intenció de continuar formant-se en l’escalada en gel. Els integrants del CTAC s’estan preparant per a una concentració llarga a la localitat noruega de Rjukan que tindrà lloc la setmana que ve.

La concentració va iniciar-se dissabte passat a Peña Telera (Osca) on els joves alpinistes, acompanyats del coordinador i tècnic del CTAC Roger Cararach, van poder fer corredors clàssics com Watade o Maríbel en condicions “justes”, en paraules de Cararach, degut a la meteorologia adversa.

Finalment, després de dos dies posant en pràctica les tècniques de progressió en escalada en gel i, fins i tot, una tarda de dry tooling a la Vall de Tena, amb motiu de les males prediccions meteorològiques pel dilluns l’equip del CTAC va decidir baixar fins a Margalef on han pogut gaudir del bon clima i d’una jornada d’escalada esportiva.

A la concentració han acudit els alpinistes Núria Garcia (Club Excursionista i d’Activitat Esportiva Piolet Negre), Joana Mestres (CE del Penedès), Maria Olivé (AE Montmell), Tasio Martin  (CE Lleida), Adrià Fidalgo (Club Excursionista i d’Activitats Esportives Piolet Negre) i Jordi Mons Costa (Centre Excursionista Badalona).

La pròxima concentració serà de 9 dies, entre el 19 i el 27 de febrer, i tindrà lloc a Rjukan, Noruega. Allà, a un dels països més freds d’Europa, els membres del CTAC acompanyats dels tècnics Marc Toralles i Roger Cararach tindran l’oportunitat de posar en pràctica tots els seus coneixements d’escalada en gel.