FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/02/2016

El CTAC es concentra a Porté Puymorens per practicar l’escalada mixte

Alpinisme

Els esportistes del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) han fet la segona concentració de l’any a Porté Puymorens, als Pirineus Orientals. Els joves alpinistes es van trobar el 29, 30 i 31 de gener per practicar l’escalada en gel, però les condicions poc hivernals d’aquest any no ho van permetre i es va decidir practicar l’escalada mixte.

Dissabte 30, després de decidir quines cordades es farien i de preparar el material, els esportistes més veterans, juntament amb els tècncis del Centre, Adrià Chueca i Roger Cararach, van realitzar una aproximació amb esquís de muntanya fins a la paret de la Vinyola i al Pic de la Valleta, on van poder realitzar diverses vies en mixte.

Un altre grup, format per les noves incorporacions femenines i el tècnic del CTAC, Toti Valés, van treballar temes de nivologia, ancoratges de neu i progressió en neu, i van fer vivac als peus del Pic de la Vinyola. L’endemà, per culpa de les males condicions meteorològiques, es va decidir fer vies més senzilles i ràpides al Pic de la Valleta i al Pic de Font Freda.

Fotos / Toti Valés