FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTAC
Foto: CTAC

Notícies - 09/05/2024

El CTAC es calça els esquís en terreny glacial

Alpinisme Alpinisme Centres de tecnificació

El jovent català més apassionat per l’alpinisme ha encadenat una nova fita: practicar l’esquí de glacera al bell mig del paradís. El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) va tornar a posar-se les botes d’esquí de muntanya a Chamonix, en la que va estar la tercera concentració de la temporada. 

El tècnic del CTAC, Roger Cararach, reconeix que l’esquí de muntanya en terreny glaciar havia estat fins ara un tema pendent a treballar: “vam aprofundir en el rescats glacials amb esquís, les eleccions d’itineraris, etc.” 

Els esportistes també van assolir grans fites en la darrera concentració del centre, que va estar dedicada a posar en pràctica les tècniques d’escalada en gel a Cogne (Vall d’Aosta). Allà van buscar també complementar les activitats combinant l’esquí de muntanya i l’escalada mixta. Cararach ja va afirmar després d’aquella segona concentració que “la progressió després d’escalar cinc dies va ser molt gran en totes i tots els esportistes i en pocs dies s’ha pogut observar una important millora i una clara optimització de la tècnica”.

A la concentració hi van assistir-hi 5 nois i 5 noies -van haver-hi dues baixes- tot acompanyats dels dos tècnics, en Roger Cararach i en Marc Toralles, van tornar a demostrar la seva capacitat d’evolució i millora. La mala meteorologia però, va obligar a dedicar el darrer dia a la millora tècnica d’esquí fora pista”. 

Després d’una primera temporada centrada essencialment en millorar els coneixements en seguretat els 12 integrants del centre han començat aquest any el terreny més pràctic. Per aquest 2024 des del CTAC s’han programat un total de set concentracions més, la pròxima es farà a casa el 18 de maig, on els esportistes practicaran l’escalada en solitari a Montserrat, molt ben acompanyats per la Sílvia Vidal. La temporada continuarà amb noves escalades als Pirineus, alpinisme, escalada en grans parets i es tornarà a tancar la campanya al gel.