Notícies - 24/04/2024

El Circuit Català de Marxa Nòrdica camina pel Vallès

Vallès Occidental Marxa nòrdica Excursionisme

El Circuit Català de Marxa Nòrdica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va celebrar la cinquena aturada del calendari fent camí pel Vallès. El passat 21 d’abril va tenir lloc la 14a Marxa del Corredor Verd del Vallès organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat, la Unió Excursionista de Matadepera i el Club Excursionista Sant Quirze del Vallès.

Aquesta edició va assolir una convocatòria de rècord. La prova va comptar amb més de 270 participants, i amb una clara majoria de dones en la competició. Els marxadors van triar entre els dos recorreguts proposats. El primer acumulava una distància de 20 km i un desnivell positiu de +150 m i negatiu de -440 m, mentre que el segon va ser de 9 km i +130 m i -150 m de desnivell. La prova més llarga va fer el tret de sortida des de Matadepera i va posar el punt final a Sant Cugat del Vallès, tot passant per Sant Quirze del Vallès. La curta va començar en aquest darrer municipi i va acabar, també, a la localitat santcugatenca. Així doncs, els participants van recórrer el paisatge d’aquesta comarca barcelonina, tot passant pel corredor que enllaça Collserola amb Sant Llorenç i la Serra de l’Obac.

La Marxa del Corredor Verd del Vallès continua apostant per la cura del medi ambient.

La 14a Marxa del Corredor Verd del Vallès va continuar apostant pel seu caràcter sostenible i de respecte al medi ambient. Per exemple, des de l’organització es va promoure la reducció i el reciclatge de residus amb ús de gots o cantimplores pròpies reutilitzables en els avituallaments, com també evitar sorolls a les zones boscoses o fer ús de cintes reutilitzables per a la senyalització del recorregut.

El Circuit Català de Marxa Nòrdica continuarà el pròxim 5 de maig al Parc Natural de Collserola amb la 5a NordiCEC, de la mà del Centre Excursionista de Catalunya.