FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/06/2014

El Circuit Català de Curses per Muntanya continua amb ‘la Ribalera’, al Pallars Sobirà

Curses per Muntanya

L’Agrupació Excursionista de Catalunya organitza, per tercer any consecutiu, la Cursa per Alta Muntanya la Ribalera, amb la col·laboració dels ajuntaments de Trívia i Farrera i el suport dels ajuntaments d’Os de Civís i la Vall Fosca, aquest diumenge 29 de juny. La cursa, forma part del calendari del Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

La Cursa per Alta Muntanya la Ribalera ofereix dos recorreguts que transcorren pel Parc Natural de l’Alt Pirineu: un de llarg, de 38 quilòmetres, 2.800 metres de desnivell positiu, i ascendeix fins als cims del Farro (1.653 m), de Màniga (2.515 m), del Covil (2.588 m), i Salòria (2.789 m); i un de més curt, de 23 quilòmetres, coincideix amb la llarga fins al coll de Màniga, on es desvia cap a la Font Negra i torna cap a Tírvia.

Totes dues rutes van per camins de muntanya, corriols i pistes forestals. La prova més llarga comença a les set del matí, s’ha de fer amb un temps màxim de nou hores i compta amb tretze punts d’avituallment. La modalitat més curta comença a les vuit del matí, s’ha de fer amb vuit hores com a màxim i compta amb vuit avituallments.

El dissabte 28 de juny els corredors ja podran recollir els dorsals al Casal dels Jubilats de Tírvia, entre les 18 i les 20 hores, on es farà també el brífing. El diumenge, els participants podran seguir recollint dorsals a partir de les 5.30 del matí. Després es farà el control de sortida i un breu brífing, primer de la cursa llarga i després de la curta. L’entrega de trofeus està prevista a les 13.45 hores a la plaça Major de Tírvia.