FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/01/2016

El Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya es concentra a Rocópolis

Escalada esportiva Escalada

El Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) s’ha concentrat durant el passat cap de setmana al rocòdrom Rocópolis, a Pamplona. El motiu de la concentració ha sigut la participació a l’Open Internacional 12 Horas de Escalada Comunidad Foral de Navarra.

Els membres del CTEEC que han participat a l’open són: Álex Hernández (Club Esquí Berguedà), Rut Casas (Grup Excursionista de Manlleu), Héctor Bazán (Grup Excursionista de Manlleu), Alba Pelfort (Club Excursionista Uecanoia), Rai Suñé (Unió Excursionista Urgellenca) i Pere Borrell (Unió Excursionista de Sabadell). David Gambús, director tècnic del CTEEC, ha acompanyat a l’equip.

“El format d’aquest open és similar al de la prestigiosa competició que es celebra a Oloron-Sainte-Marie, Les 24 heures du mur“, explica David Gambús. “En aquest cas són 12 hores, durant les que es realitzen les rondes classificatòries. Compten les set millors vies encadenades, d’un total de 40 equipades, i els vuit millors de cada categoria passen a la final”. El tècnic del CTEEC recorda amb humor que  “alguns membres l’equip es van dormir esperant l’inici de la final després d’estar des de les 9 h del matí fins a les 21 h del vespre escalant, però en general van aguantar molt bé el ritme”.

Tots els components de l’equip del CTEEC han firmat una bona participació. Gambús destaca que “hi havien dues categories, amateur i èlit. En categoria amateur podies provar vies de fins a 7b. En aquesta van participar dos membres de l’equip. La resta va inscriure’s en categoria èlit, on podies provar des de 7a fins a vies de 8è grau. Jo vaig participar amb ells també en èlit.”

L’equip del CTEEC ha compartit experiències a la concentració amb els components d’altres centres de tecnificació d’escalada com el del País Basc, Madrid o Extremadura. David Gambús apunta que “concentracions com aquesta serveixen per motivar a l’equip, i així entenen, per exemple, quin sentit té entrenar i ser constant durant la temporada”.

La propera data marcada al calendari del CTEEC arribarà a finals de febrer, i serà la primera en la que s’integraran els nous membres del centre. En aquesta concentració es retrobaran amb la Selecció Juvenil d’Escalada de França, que viatjarà a Catalunya, després d’haver coincidit a la Copa Regional Francesa, a Byrède, el passat mes de novembre.

Fotografia / Rocópolis