FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/06/2016

El Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya es concentra a Ripoll

Curses per Muntanya

Els integrants del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC) han celebrat la tercera concentració de l’any a la població de Ripoll (el Ripollès) aquest últim cap de setmana de maig.

Controls cardíacs, entrenaments de qualitat i sessions de treball de força

Dins les activitats previstes, el dissabte matí es va realitzar un control cardíac específic durant un entrenament de qualitat en pujada pel camí vell de Núria. Gràcies a Nuubo i el doctor Daniel Brotons, els integrants del centre van poder ser enregistrats mitjançant un sistema mèdic innovador que consisteix en realitzar contínuament un registre electrocardíac individual. El resultat d’aquest registre serà de gran utilitat a l’equip mèdic del centre, per tal de descartar possibles patologies o anomalies cardíaques durant l’esforç.

A la tarda es va realitzar una sessió de treball de força general específica per a córrer per la muntanya al poliesportiu del Centre de Tecnificació l’Avellaneda de Ripoll.

Sessió de cursa per muntanya amb treball de potència aeròbica

Durant la jornada del diumenge, els atletes i el cos tècnic es van desplaçar als voltants del cim del Taga per a realitzar una sessió de cursa per muntanya incloent un treball de potència aeròbica.

Totes les activitats portades a terme es van enfocar a la preparació específica de les pròximes competicions: Els campionats d’Espanya de curses en línia que es disputarà a Cercedilla (Madrid) el 12 de juny, i el quilòmetre vertical que es disputarà a Fuente Dé (Cantàbria) el 19 de juny.

Els esportistes que han participat a la concentració, són Yousef Abaghad (Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa), Laia Aguilar (Club Excursionista Calldetenes), Jana Aguilar (Club Excursionsita Calldetenes), Eduard Baquer (Centre Esportiu i Recreatiu l’Escala SE), Amàlia Bardolet (Centre Excursionista Torelló), Isaac Barti (Centre Excursionista d’Olot), Maria Beringues (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Montserrat Moya (Centre Excursionista Esquirol), Jan Margarit (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Josep Morales (Agrupació Excursionista Talaia). Tots ells han estat guiats durant tot el cap de setmana pel seleccionador català de curses, Fernando Rosa, i el director tècnic del CTCMC, Pere Rullan.

Fotografies / Pere Rullan