FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/07/2015

El Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya, a la trobada d’intercentres a Benasc

Curses per Muntanya

La trobada d’interncentres de curses per muntanya d’enguany s’ha celebrat a Benasc entre el 3 i 5 de juliol, impulsada per la FEDME i amb la participació del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC) i un total de 6 federacions més i 60 participants.

Els joves i els seus tècnics respectius, sent 50 esportistes i 10 tècnics, s’han trobat al Centre Especialitzat de Tecnificació Esportiva d’Alta Muntanya de Benasc, representant València, Aragó, Andorra, les Illes Balears, el País Basc, Extremadura i Catalunya. Dissabte al matí els joves van fer una sessió tècnica de caminar i córrer amb bastons per veure les seves utilitats amb diferents exercicis. L’activitat es va desenvolupar al voltant del Portilló de Benasc amb un total de 12 quilòmetres i uns 800 metres de desnivell positiu. A la tarda es va realitzar una classe d’estiraments que va donar lloc a un taller introductori al coaching esportiu.

Els tècnics de les diverses federacions es van reunir amb el director tècnic de la Federació Espanyola d’Esports per Muntanya i Escalada (FEDME) per tal de parlar i tractar diferents temes relacionats amb les curses per muntanya, els reglaments, i l’estat actual i el futur de l’esport. Durant la reunió es va posar de manifest la necessitat de tenir competicions oficials internacionals per joves en un futur proper i amb la intenció d’intentar organitzar uns Campionats del Món Juvenils de cara al 2016 en el Gran Sasso d’Itàlia.

Diumenge els esportistes van realitzar una volta circular assolint el Pic Paderna, amb un toal de 12 quilòmetres i 1000 metres de desnivell positiu.