FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/03/2016

El Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya celebra la primera concentració de l’any a Amposta

Curses per Muntanya

Els joves que aquesta temporada formen part del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’han concentrat aquest cap de setmana per celebrar la primera trobada conjunta de l’any. La concentració ha estat a la localitat tarragonina d’Amposta i ha comptat amb la presència dels dos tècnics del Centre, Fernando Rosa i Pere Rullán.

Els esportistes han pogut gaudir de les instal·lacions esportives del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre, on han estat allotjats i han realitzat les seves activitats.

El grup d’esportistes integrants del CTCMC que han assistit a la concentració han estat: Youssef Abaghad (Unió Excursionista de Catalunya Tortosa), Laia Aguilar (Club Excursionista Calldetenes), Eduard Baquer (Centre Esportiu i Recreatiu l’Escala), Amàlia Bardolet (Centre Excursionista Torelló), Isaac Barti (Centre Excursionista d’Olot), Maria Beringues (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), David Buyse (Grup d’Investigació i Espeleologia Sesrovires), Montserrat Moya (Centre Excursionista Esquirol), i Josep Morales (Agrupació Excursionista Talaia). A més, pel seu nivell esportiu, han estat convidats en aquesta concentració Sergi Solé (Club Excursionista Uecanoia) i Jordi Vallès (Centre Excursionista Pontsicà). Tot ells van ser guiats durant tot el cap de setmana pel seleccionador català de curses, Fernando Rosa, i el director tècnic del CTCMC, Pere Rullan.

La concentració ha consistir en dues jornades, el dissabte 5 i el diumenge 6 de març, on s’han portat a terme diferents activitats per treballar l’entrenament i la formació esportiva dels assistents.

La concentració va començar el dissabte amb un entrenament matiner de qualitat per treballar la potència aeròbica. Posteriorment es va reprendre a la tarda amb xerrades tècniques de formació sobre el centre, objectius de la temporada així com un taller de prevenció sobre els factors de risc davant el dopatge, i una segona sessió d’entrenament on es va realitzar un treball de força general aplicada a l’esport de les curses per muntanya. Per acabar, diumenge va ser el torn per a fer un entrenament específic, en l’entorn muntanyós proper, que tingué una durada aproximada de dues hores.

Tant el seleccionador català com el director tècnic del centre, han fet una valoració molt positiva d’aquesta primera trobada dels joves atletes catalans, destacant la seva implicació i bon nivell esportiu demostrat durant el cap de setmana.