FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/09/2016

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya es concentra als Alps

Alpinisme

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) es va concentrar als Alps francesos i italians del 15 de juny al 15 de juliol. Els alpinistes van aprofitar aquesta estada per practicar l’escada en fissures, l’escalada en granit i les diferents tècniques d’alpinisme apreses durant l’any als Pirineus. A la concentració hi van assistir Júlia Búsquets, Júlia Palomo, Ricard Garcia, David Belmonte, Nil Alcubilla i Bernat Vilarrasa, acompanyats dels tècnics Adrià Chueca, Toti Valès i Roger Cararach.

Els primers dies de la concentració, per culpa de nevades abundants i la mala previsió meteorològica que hi havia pels dies següents, els alpinistes és van desplaçar fins a la vall italiana di Orco per escalar nombroses vies de fissures al Sergent i sectors d’esportiva pròxims a Orcco. L’equip també va ascendir al Gran Paradiso (4.061 m) per començar a aclimatar, tot i que malauradament, el temps dels següents dies no va acompanyar i no és van poder realitzar els principals objectius marcats pel grup. També van escalar l’Aiguille de l’M i el Gran Charmoz.

A més a més, cal destacar les activitats realitzades per la cordada formada per Bernat Vilarrasa i Nil Alcubilla a Als Francesos. Els dos joves van fer les vies “Pedro Polar 6b+ 200 m”, “Au nom de la Rose 7a+ 450 m” i “Americana a la sud de l’Aiguille du Fou 7c 450 m” coneguda per la seva dificultat i per ser poc repetida, a Envers des Aigulles; la via “Voyage Sellon Guilliver 7b 450 m” a el Gran Capuccin; la via “Contamine 6b 300 m” per accedir a la Punta Lachenal; la via “Plenitude 6c+ 250 m” a la paret de les Vouardes just davant de Chamonix; i la via “Les Premiers pas d’Elsa 7b 500 m” a la paret de les Gillardes al Massís de Dévouy. Finalment, de camí cap a casa els dos joves van fer parada als Ecrins on van realitzar la via “Martine is on the rocks 6c 500m” i el “Pilar NO de Les Bans V 500m” i a Verdon on van fer les vies “Le marches du temps 7a+ 250m” i la clàssica “Ula 6b+ 400m”.

Text: Anna Milans

Fotografies: Toti Valés