FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya es concentra a la zona del Posets | FEEC

Notícies - 20/05/2014

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya es concentra a la zona del Posets

Alpinisme

Els membres del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha fet una nova concentració a la zona del Posets, al bell mig dels Pirineus, el cap de setmana del 9, 10 i 11 de maig.

El grup del CTAC va aproximar-se a la vall de Viadós, a sota el cim del Posets, i va desplaçar-se fins el corredor Jean Arlaud. El Jean Arlaud té un desnivell de 350 metres i una inclinació general d’uns 50º, excepte els trams més complicats, d’entre 75 i 80º amb gel viu. Es va prioritzar que lideréssin les cordades els membres amb menys experiència en corredors, per poder-los ajudar a millorar en progressió segura.

L’últim dia de concentració, el grup es va traslladar a les parets de la peña Montañesa, la cota máxima de la serra Ferrera, per evitar el mal temps dels Pirineus. Allà es van realitzar tres vies diferents: la Black FES (4 llargs, 120 metres, 7a+ per equipar), la Petit Bombon (4 llargs, 120 metres, 7a per equipar) i La Fuga del trama (5 llargs, 200 metres, 7a per equipar).

La propera concentració del CTAC es farà durant els dies 29, 30 i 31 de maig i 1 i 2 de juny amb l’objectiu de practicar l’escalada en gel i mixta en rutes més llargues i difícils. La zona de la concentració, si aquesta vegada les condicions meteorològiques ho permeten, serà a Chamonix.