FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/04/2016

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya es concentra a la Vall d’Aosta

Alpinisme

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) s’ha concentrat a Cogne, un petit poble de la vall italiana d’Aosta, aquest passat mes de març. Els joves alpinistes van aprofitar l’estada als Alps Italians per escalar en gel i per posar en pràctica tots els coneixements adquirits durant les darreres concentracions que l’equip va dur a terme al Pirineu. El cap de setmana abans de marxar, els membres del centre van fer un curs de nivologia a càrrec de l’ACNA a la Molina.

Al llarg de tota la setmana els nois i noies del Centre van escalar cascades de gel com la “Lilaz” III/3+, la “Di Patri” III/ 4 o la “Inacheve Conception” M6-7/5+. A més, van practicar la tècnica mixta en vies de dry tolling equipades.

Els joves alpinistes que van participar en la concentració van ser Júlia Palomo (Club Excursionista Madteam), Júlia Busquets (Centre Excursionista de Navàs), Gemma Soriano (Club Centre Excursionista Caldes de Montbui), Bernat Vilarrasa (Centre Excursionista de Banyoles), David Belmonte (Unió Excursionista de Sabadell) i Ricard Freixa acompanyats pels tècnics del Centre, Roger Cararach (Centre Excursionista de Catalunya) i Adrià Chueca (Club Excursionista i d’Activitats Esportives Piolet).

La propera concentració del CTAC serà el 23 i 24 d’abril per realitzar escaldes en terreny mixte al Pirineu català.

Fotografies / Anna Milans