FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 25/04/2023

El calendari de Caminades de Resistència uneix el Pont de Suert i Tremp

Alta Ribagorça Pallars Jussà Caminades de resistència

La 13a Caminada de Carenes, també coneguda com a Marxa el Pont de Suert – Tremp, va celebrar-se el passat 22 d’abril entre les comarques de l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà. Aquesta caminada forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El Centre Excursionista Alta Ribagorça és qui organitza aquesta activitat.

La jornada, passada per aigua, va traçar un itinerari de 52 km amb un desnivell positiu acumulat de 2.436 m i, un de negatiu, de 2.826 m. Els participants van gaudir d’un paisatge pintat d’un verd intens per les ruixades que van anar caient al llarg del dia. El recorregut, que transcorre entre les poblacions del Pont de Suert i Tremp, recupera camins tradicionals, ramaders i forestals i ofereix unes vistes úniques d’aquesta part del país.

La 13a Caminada de Carenes, com totes les que formen part del Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC, és una prova no competitiva. La següent oportunitat per a poder participar en una d’aquestes activitats que avaluen la resistència d’un mateix serà al Baix Camp. El Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) organitzarà la 20a Caminada Riudoms – la Mola – Riudoms.