FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 26/01/2023

Definit el calendari del Circuit Català de Caminades de Resistència

Caminades de resistència

El Circuit Català de Caminades de Resistència ja té calendari per aquest 2023. Enguany, el Circuit estarà compost per 28 caminades que tindran lloc arreu del territori català entre els mesos de març i novembre.

El calendari començarà el 5 de març amb la 23a Marxa dels Castells de la Segarra, organitzada pel Centre Excursionista Guissonenc i el Centre Excursionista de la Segarra i la 11a Travessa Rubí – Sant Jeroni – Monestir de Montserrat, organitzat pel Centre Excursionista Rubí, les quals tindran lloc el mateix dia. A la Marxa dels Castells de Segarra els caminaires hauran de completar un recorregut de 54km i 1.200m de desnivell positiu acumulat pels voltants de Guissona (La Segarra), mentre que a la Travessa Rubí – Sant Jeroni – Monestir de Montserrat els participants recorreran 46km de distància i 4.200m de desnivell positiu acumulat per camins i corriols amb algunes de les millors vistes a l’emblemàtica muntanya de Montserrat.

Passades més de la meitat de les caminades del calendari, a l’estiu el Circuit farà un descans els mesos més calorosos, el juliol i l’agost, i es reprendrà el 16 de setembre amb la 44a Travessa Matagalls-Montserrat. Aquesta caminada, organitzada pel Club Excursionista de Gràcia, serà una de les més exigents, amb uns 83km de distància i més de 5.700m de desnivell positiu acumulat.

Com ja és costum, la 28a Marxa del Garraf, organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà, serà l’encarregada de tancar aquesta edició del circuit català amb un recorregut de 46km i 3.300m de desnivell positiu acumulat passant per alguns dels indrets més bonics del Garraf.