FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/12/2017

El 41è Aplec Excursionista dels Països Catalans es clausura amb èxit de participació, a Reus

Excursionisme Societat

El 41è Aplec Excursionista dels Països Catalans s’ha celebrat entre el 6 i el 10 de desembre, amb Reus com a ciutat base. L’Aplec s’ha organitzat de forma mancomunada per les cinc entitats excursionistes de la capital del Baix Camp: Associació Excursionista Catalunya de Reus, Club Excursionista Reddis, Secció Excursionista del Centre de Lectura de Reus, Secció Excursionista del Club Natació Reus Ploms i Secció Excursionista del Reus Deportiu.

L’Aplec s’ha inaugurat amb un acte que ha omplert el teatre Bartrina de Reus, el dia 6. Les excursions s’han desenvolupat durant els dies 7, 8 i 9 de desembre.

Les sortides excursionistes han tingut lloc a les Muntanyes de Prades, Serra de Montsant i Serra de Llaberia, visitant alguns dels llocs més emblemàtics de cadascuna d’aquestes contrades. També s’han pogut realitzar dues excursions més senzilles pels voltants de Reus i quatre vies ferrades de la comarca, amb la dels Patacons com a proposta més agosarada.

Entre les excursions, ha tingut un gran èxit d’acollida i participació la ruta sortint des de La Febró, passant per l’espectacular indret de Les Socarrades, el Molí de l’Esquirola, i acabant a Siurana. L’excursió a la zona de la Muntanya de l’Areny, entre Mont-Roig del Camp i Vilanova d’Escornalbou, també ha estat molt ben valorada pels assistents a l’Aplec.

La 41a edició de l’Aplec s’ha clausurat amb un sopar de cloenda a les instal·lacions del Club Reus Deportiu, on han assistit prop de mig miler d’excursionistes. L’acte de comiat, el dia 10, també s’ha celebrat a les mateixes instal·lacions. Durant el mateix s’ha fet entrega de la bandera de l’Aplec als organitzadors de l’edició de 2018, que seran vàries entitats del Montsià i Baix Maestrat.

Aplec Excursionista del Països Catalans

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans és una trobada anual de caràcter festiu que es va celebrant en diferents territoris de parla catalana. A més de sortides a la muntanya també s’organitzen altres activitats culturals i socials.

El primer Aplec va tenir lloc al Tossal del Tres Reis, el punt més alt del Montsià, l’any 1977 i l’última trobada va ser a Esporles el passat octubre.