FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 28/07/2021

Dotze esportistes de la FEEC al mundial de Curses per Muntanya juvenil

Curses per Muntanya Centres de tecnificació Curses per Muntanya

El planter de Curses per Muntanya de la FEEC estarà ben representat al Mundial de Curses per Muntanya que se celebra aquest cap de setmana a l’Aquila als Abruços italians.

L’expedició de la FEDME viatja avui cap a terres italianes on divendres i diumenge es disputarà el mundial juvenil.

Els bons resultats del corredors de la FEEC als campionats estatal celebrat a la Mágina han fet que la selecció de la fedme estigui pràcticament ocupada per corredores i corredors per muntanya catalans. En total dotze dels divuit esportistes seleccionats per l’equip FEDME són catalans.

Martina Gonfaus encapçala un ‘dream team’ català  

L’esportista de muntanya de Gironella, Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) tornarà a encapçalar l’equip juvenil composat 100% per corredors i corredores de la FEEC.

La petita de les Gonfaus és va emportar l’or en les proves vertical i en línia juvenils de l’estatal de la Mágina. La berguedana inicia el mundial com a punta de llança de les catalanes. Martina Gonfaus és l’actual campiona de Catalunya juvenil en línia després de la seva victòria a l’Olla de Núria.

A la Martina Gonfaus l’acompanyaran la també berguedana Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà) campiona de Catalunya vertical, bronze en línia i plata en vertical als últims estatatals. A les dues berguedanes si suma la prometedora Gabriela Lasalle (CE Mindundis Team). L’espluguina ha sumat aquest any el campionat de Catalunya i estatal en categoria cadet.

Pel que fa als nois el trident Iu Net (Trail Xics Montseny), Lluís Puigvert (CE Girona) i Jan Castillo (CE Moianès), tornarà a buscar repetir els èxits sumats en l’àmbit català i estatal aquesta temporada. Jan Castillo i Iu Net s’han mostrat com a grans dominadors en categoria juvenil i Lluís Puigvert ha alçat els campionats catalans i estatal cadets. Els tres han tocat els pòdiums estatals i catalans aquest 2021.

Albert Pérez amb cartell de favorit 

En categoria juvenil si algun nom destaca és el d’Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team), el del Pla de Santa Maria, és un dels principals favorits a la victòria final en categoria junior. Pérez que aquest mateix any s’ha proclamat campió vertical i en línia estatal en curses per muntanya i subcampió d’Europa junior en esquí de muntanya. El polivalent esportista per muntanya tarragoní buscarà a l’Aquila demostrar el nivell mostrat aquesta temporada.

Al costat de Pérez, l’urgellenc Josep Miret (UE Urgellenca), vol demostrat la seva plata a l’estatal en la cursa en línia i intentar donar la campanada també a la prova italiana. Miret és una dels destacats aquesta temporada i un dels esportistes més enforma de les curses per muntanya, ara mateix.

En categoria femenina, Laia Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) té aquella barreja de joventut i experiència que cal en categoria juvenil per a intentar fer coses grans a la competició. La de Gironella és campiona de Catalunya en verticals actualment i sots campiona estatal en la cursa en línia. Laia Gonfaus vol mantenir la seva regularitat i constància per aconseguir premi a terres italianes.

Trident sub 23

L’última de les categories que competirà en el mundial juvenil seran els sub23.

Una de les sensacions de la temporada, Anna Guirado (Trail Xics Montseny) i la berguedana Carla Esclusa (AE Mountain Runners del Berguedà) participarn a la categoria femenina. Esclusa i Guirado són sense cap mena de dubte dues realitats de les curses per muntanya i s’han consolidat aquesta campanya entre les millors en categoria absoluta també.

Guirado es va emportar l’or en l’estatal vertical i Esclusa el bronze en un pòdium pràcticament català. Guirado a més a més va sumar el segon lloc en la cursa en línia. La dels Xics del Montseny va sumar un bronze al campionat absolut de Catalunya vertical quedant per darrera tant sols de noms il·lustres com els de Sheila Avilés (CEM la Cameta Coixa) i Gisela Carrion (Els Xulius CS Ribetà).

En categoria masculina  Wifred Lladó (CEM la Cameta Coixa) sots campió de Catalunya l’any 2020 serà el representant català a la cursa italiana. Lladó que no va tenir un bon estatal vol demostrar però que és un altre valor segur per a proves exigents.

En total al mundial juvenil de Curses per Muntanya hi participaran 187 corredors de 26 estats diferents.

La prova vertical es disputarà divendres dia 30 amb la Gran Sasso Vertical Run, una cursa de 3,8 km amb 1.000 m de desnivell que arriba als 2.130 m i on l’exigència pot afavorir les opcions catalanes de medalles.

Diumenge dia 1 es disputarà la prova en línia la Gran Sasso SkyRace®, de 23 km i amb un desnivell de 2.369 m+ , els juvenils faran un recorregut més curt.

El coordinador del CTCMC i seleccionador català, Pere Rullan, seguirà també in situ el desenvolupament del mundial de les joves promeses catalanes. La feina del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya, torna a quedar més que demostrada amb l’alta participació d’esportistes de la FEEC en aquest mundial.