FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Fernando Rosa
Foto: Fernando Rosa

Notícies - 16/05/2024

Domini absolut dels cadets catalans a Astúries

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El jovent de la selecció catalana de curses per muntanya cada cop puja més fort, i així ho va deixar ben clar el darrer cap de setmana, a  la localitat de La Foz de Morcín (Astúries), on es va celebrar el Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya en Edat Escolar del 2024. Un cap de setmana marcat per la gran intensitat esportiva per a les categories més joves del trail -Cadet i Infantil. Les proves, han estat organitzades conjuntament per La Federació de Muntanya del Principat d’Astúries (FEMPA) i per la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME).

Més de 130 participants repartits en vuit seleccions han pogut lluitar per ser campions en les modalitats individuals de Vertical i Línia i per seleccions. El campionat ha constat de dues proves: La prova Vertical disputada el dissabte al matí i la prova a Línia disputada el diumenge. 

El dissabte a primera hora del matí començava la prova Vertical, una pujada contínua i exigent des de l’inici fins al final. L’organització de la prova dibuixava sobre el terreny dos recorreguts verticals en funció de la categoria.

El joves catalans van destacar sobretot en categoria cadet, on Joan Guiteras (Moianès Independent) va proclamar-se campió en un recorregut de 2,53 quilòmetres i 481 metres de desnivell positiu, tot aturant el crono en 20 minuts i 5 segons. Un podi que va acabar sent integralment català, amb la plata i el bronze del Marc Font (Moianès Independent) i el Gerard López (UECAnoia)  respectivament. En categoria femenina, l’or també va estar per Catalunya gràcies a l’excel·lent paper de la Núria Calzada (CE Madteam) (23 minuts i 43 segons).

En la cursa en línia de diumenge, la categoria Cadet lluitava per les medalles sobre un traçat de 9,14 quilòmetres i 423 metres de desnivell positiu. I on de nou, els atletes catalans es van imposar gràcies a la victòria de Gerard López, que igual que el dia anterior, va compartir podi amb els seus companys de selecció,  Joan Guiteras (42.16) i Pol Mena (Muntanya de Capellades) (42.46). A la categoria femenina, la corredora de la selecció catalana, Nuria Calzada creuava la línia de meta en primera posició amb un temps de 49 minuts i 24 segons, va destacar també el gran paper d’Aina Roca (AE Mountain Runners del Berguedà) (52:46), que va completar el podi com a tercera classificada.

A l’apartat de seleccions, a la categoria cadet la selecció catalana de curses per muntanya aconseguia el primer lloc amb 566 punts. Mentre que, la segona plaça va ser per a la selecció d’Andalusia (FADMES) amb 452 punts, i la tercera posició del podi per a la selecció de Madrid (FMM) amb 380 punts.