FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/05/2017

Diego Cardozo i Sílvia Puigarnau guanyen la Cames de Ferro al Puigsacalm

Curses per Muntanya

La tercera edició de la Cames de Ferro al Puigsacalam, organitzada pel Grup Excursionista Cultural i Alpinista “Lletissonada”, ha acollit la segona prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el diumenge 28.

La cursa, amb sortida i arribada a Sant Esteve d’en Bas, ha comptat amb un recorregut de 42 quilòmetres i 2.900 metres de desnivell positiu. A més de la prova reina, puntuable per la copa, s’han celebrat dues curses més curtes, de 23 i 10 quilòmetres.

Diego Cardozo i Sílvia Puigarnau, guanyadors

Els favorits han fet bones les previsions i no han fallat a la Cames de Ferro.  Diego Cardozo (CE Pedala.cat Balaguer) ha guanyat amb autoritat la cursa, marcant un temps de 4 hores 45 minuts, i es col·loca líder a la classificació general de la copa. Marc Puig (AE Matxacuca), campió de la Copa Catalana de Curses de Resistència 2016 de la FEEC, ha estat el segon classificat, amb un temps de 5 hores.  El tercer corredor al podi ha estat Jaume Martí (Trail running Girona), amb 5 hores 5 minuts.

En dones, Sílvia Puigarnau (CE Guissonenc) ha demostrat que també roda bé en les distàncies més llargues i s’ha proclamat guanyadora de la prova amb un temps de 5 hores 29 minuts. La segona classificada ha estat Anna Carné (AE Sant Vicenç de Montalt) amb un temps de 5 hores 47 minuts. Natàlia Badia (Club Unió d’Esports Obligats i Soferts) ha estat tercera amb 6 hores 28 minuts. Amb aquests resultats Anna Carné lidera la classificació general de la copa i sembla que tindrà com a rivals a batre Sílvia Puigarnau, subcampiona de la copa el darrer any, i Esther Casajuana, que defensa el títol català.