FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 07/09/2020

Ajornat el campionat de Catalunya d’escalada esportiva

Anoia Escalada esportiva

El campionat de Catalunya d’escalada esportiva 2020 de les disciplines de bloc, dificultat i paraescalada que s’havia de celebrar a Igualada els pròxims 26 i 27 de setembre s’ajorna sense data.

Les noves mesures sanitàries establertes i els nous casos de Covid-19 a Catalunya han fet que des de l’Ajuntament d’Igualada s’hagi recomanat el fet d’ajornar temporalment la celebració del campionat a l’espera d’una possible millora en la situació de la pandèmia.

La prova volia ser un test important per la celebració de les pròximes competicions d’escalada, ja que seguia els diferents protocols establerts des de la mateixa FEEC.

Des de l’àrea tècnica de la FEEC, el coordinador dels centres de tecnificació de la federació, Marcial Aleman ha deixat clar que “hem de fer cas a les mesures sanitàries establertes des del govern en activitats en recintes tancats. He de dir però que intentarem fer els campionats abans que s’acabi aquest 2020”.  Aleman però no ha descartat tampoc que els campionats de Catalunya d’escalda esportiva se celebrin els primers mesos  de 2021.

El campionat de Catalunya està organitzat en aquesta edició des de l’Espeleo Grup de l’Anoia (EGAN) i s’ha de celebrar a la sala ingravita d’Igualada.

Els actuals campions catalans

Els campionats de Catalunya d’escalada esportiva de bloc i dificultat l’any passat van tenir dues seus. A Tortosa es van disputar els de dificultat amb domini de Rut Cases (GE Manlleu) i Pau Galofré (AE Deu dits) i a Sant Cugat del Vallès,  la prova d’escalada de bloc, on novament Rut Cases (GE Manlleu) i en aquest cas Pol Roca (CE St Quirze) es van emportar el campionat de Catalunya. Per aquesta nova edició, també s’espera que vingui una gran participació d’escaladors de clubs d’arreu del territori.