FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Míriam González
Foto: Míriam González

Notícies - 24/04/2023

Cursa d’orientació inclusiva per a escoles a Barcelona

Barcelonès Excursionisme Inclusió

El passat 20 d’abril va tenir lloc a la carretera de les Aigües de Barcelona una cursa d’orientació per a tothom. Diferents escoles de la ciutat van poder gaudir d’una jornada plena de natura organitzada per La Nova Fita, dins del programa Barcelona Esport Inclou i amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La muntanya, per a tothom

L’Àrea d’Inclusió de la FEEC va participar-hi activament amb tècnics que van donar suport amb una cadira Joëlette de la federació. D’aquesta manera, una escolar que no podia dur a terme l’activitat de forma ordinària pel terreny muntanyós, va poder completar totes les fites de la cursa. L’alumna va estar acompanyada per col·laboradors experts, tant de l’associació La Nova Fita com de la FEEC, i va poder completar el recorregut amb les seves companyes d’equip.

Aquesta nova jornada d’activitats d’inclusió respon a un dels propòsits de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, de la mà de l’Àrea d’Inclusió, que no és un altre que aconseguir que la muntanya i el gaudi de la natura siguin per a tothom.

Barcelona Esport Inclou

És un programa adreçat a persones amb discapacitat física, intel·lectual, auditiva, visual o amb trastorn mental que viuen a Barcelona i que volen participar de diferents activitats fisicoesportives. Dur a terme aquesta mena de pràctiques millora la qualitat de vida de les persones, especialment de les que són més vulnerables. La realització d’aquestes activitats reforça la salut, la inclusió i la cohesió social de la ciutat. La FEEC hi col·labora, quan és necessari, oferint els mitjans i els tècnics requerits per assistir a qui ho demana.