FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/11/2017

Cristian Gutiérrez i Mari Alarcón, podi en la darrera prova de la copa estatal d’escalada en bloc

Escalada

El rocòdrom Sharma Climbing, a Barcelona, ha acollit la darrera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc, el 25 de novembre. Enguany la copa ha constat de quatre proves, passant per Madrid, Bilbao i Plasència, abans d’acabar a la capital catalana.

La selecció catalana d’escalada esportiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha participat amb un equip format per: Mari Alarcón (UEC Tortosa), Pol Roca (CE Sant Quirze), Francis Guillen (CE Sant Quirze), Helena Alemán (CM Sant Llorenç), Prudence Morgan-Wood (CEUE Telec-Ceuetl), Shirleys Noriega (GE Manlleu), Natàlia Lanau (UEC Tortosa), Pau Galofré (AE Deu Dits), Chaiya Garcia (CE Reddis), Roger Carreras (GE Esportiu Gironí), Olivia Marsella (UE Sabadell), Àlex Hernández (CE Berguedà SE) i Simon Padin (CM Sant Cugat).

Cristian Gutiérrez i Mari Alarcón pugen al podi

En la prova barcelonina han participat una setantena d’escaladors. En la fase prèvia els participants han competit per resoldre els cinc blocs proposats, equipats pels catalans Fèlix Obradó, Carles Brascó, Pol Palau i Carlos Catari.

Els cinc blocs, tant per la categoria femenina com masculina, han cobert un ampli ventall d’estils. Des de moviments de coordinació fins a plaques tècniques de presa molt petita. Han passat a la final els vuit millors de cada categoria, entre ells els representants catalans Pol Roca, Mari Alarcón, Cristian Gutiérrez, Francis Guillen i Shirleys Noriega.

 

Mari Alarcón, segona en la classificació general de la copa estatal

En la fase final han predominat els blocs físics, quasi sempre sobre grans volums. En categoria femenina Mari Alarcón ha aconseguit pujar al podi en tercera posició. La victòria ha estat per l’escaladora austriaca Julia Pinggera. La segona plaça l’ha ocupat la basca Itziar Zabala, que s’ha lesionat en una caiguda al tercer bloc.

En homes, Cristian Gutiérrez (CEM Pardinyes) també ha pujat al podi en tercera posició. El lleidatà ha tancat la seva participació amb un treballadíssim top en el darrer bloc. La victòria a Barcelona se l’ha emportat l’escalador de la federació valenciana Jonatan Flor. El segon classificat ha estat pel canari Jerome González, actualment resident a Barcelona.

Mari Alarcón, segona plaça en la classificació general de la copa estatal d’escalada en bloc

L’escaladora Mari Alarcón, de la UEC Tortosa i resident a Lleida, ha tancat una temporada competitiva molt sòlida i regular. L’actual subcampiona d’Espanya d’escalada en bloc i campiona de l’any 2016 ha aconseguit la segona plaça en la classificació general de la copa estatal d’escala en bloc.

Curiosament, el podi de la classificació general femenina ha estat idèntic al del campionat d’enguany, amb Itziar Zabala com guanyadora, Alarcón segona i la canària Maja Jonjic en el tercer calaix.

En categoria masculina, la victòria de la copa ha estat pel valencià Jonatan Flor. La segona plaça l’ha ocupat el madrileny Éric López i la tercera l’extremeny Javi Cano.