FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/10/2017

Mari Alarcón, subcampiona d’Espanya d’escalada en bloc

Escalada esportiva Escalada

El Centre Municipal d’Escalada Climbat la Foixarda de Barcelona ha acollit aquest cap de setmana del 21 i 22 d’octubre, un tricampionat d’Espanya d’escalada: el Juvenil de Dificultat, el campionat de Bloc i el primer campionat d’Espanya de Velocitat. Aquesta nova disciplina consisteix en superar un mur amb preses tan ràpid com es pugui, en aquest cas el mur de 10 metres de La Foixarda.

Gairebé trenta catalans membres del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya o de la Selecció Catalana d’Escalada de la FEEC han competit per fer-se amb els campionats organitzats per la FEDME, Climbat i Entre-Prises.

Mari Alarcón, subcampiona d’Espanya en Bloc

El nivell de les competidores que han arribat a la final era molt elevat, tot i que ha estat car veure algun TOP per la dificultat física que presentaven els blocs. Mari Alarcón (UEC Tortosa) ha lluitat fins l’últim moment per encadenar un tercer bloc, però no ho ha aconseguit i ha quedat empatada a TOPS amb la basca Itziar Zabala, qui s’ha acabat emportant el campionat per un intent menys que Alarcón, que ha resolt dos blocs en 3 intents.

La tercera classificada de la prova ha estat la també membre del CTEEC, Prudence Morgan, amb també tres blocs, tot i que ha ocupat el tercer lloc del podi del campionat la canària Maja Jonjic, ja que Morgan és de nacionalitat britànica.

Han entrat al top ten de la classificació les catalanes Olivia Marsella (UE de Sabadell), sisena, i Francis Guillen (CE Sant Quirze), setena.

En categoria masculina, Pol Roca (CE Sant Quirze), ha aconseguit estar entre els deu millors, amb una novena posició. El valencià Jonatan Flor ha revalidat el títol de campió de bloc després d’una intensa lluita amb l’extremeny Jerome González, que és subcampió. El tercer ha estat el també extremeny Alejando Crespo.

Francis Guillen guanya la prova d’Escalada de Velocitat

La Foixarda ha estrenat el nou Campionat d’Espanya d’escalada de velocitat amb una trentena de participants. Una modalitat que està guanyant protagonisme des de la incorporació de l’escalada al programa dels Jocs Olímpics de Tokio 2020.

En categoria femenina, Francis Guillen (CE Sant Quirze), membre del CTEEC, ha estat la més ràpida, tot i que al ser veneçolana, el campionat ha estat per l’extremenya Antía Freitas, amb un temps de 8,91 segons. Tanquen el podi del campionat les aragoneses Rebeca Pérez i Ana Casanova.

El més ràpid en escalar el mur de 10 metres ha estat l’equatorià Isaac Estévez, però el campionat ha estat pel basc Mikel Linacisoro, amb 4,77 segons. Els extremenys Alejandro Crespo i Javier Cano han ocupat la segona i tercera plaça del campionat respectivament.

Set podis catalans al Campionat d’Espanya de Dificultat Juvenil

La prova de Dificultat Juvenil ha comptat amb més d’un centenar de joves. Les tres categories s’han resolt sense TOPS en cap de les finals.

En categoria sub 20, el membre del CTEEC, Álex Hernández (Club Esquí Berguedà) s’ha fet la victòria després de caure a pocs passos d’aconseguir el TOP. L’han acompanyat el valencià Iker Ortiz, segon, i el madrileny Jorge Diaz-Rullo.

En categoria sub 18 femenina, Alba Pelfort (UEC Anoia) ha aconseguit la victòria per davant de dues de les favorites que han ocupat la segona i tercera posició: l’extremenya Antía Freitas i l’andalusa Miryam Ginés. La gran absència ha estat Rut Casas (CE Manlleu), que no ha pogut competir a causa d’una lesió al braç. Olivia Marsella (UE de Sabadell) s’ha quedat a les portes del podi amb una quarta posició.

En categoria sub 18 masculina, el membre de la Selecció Catalana d’Escalada de la FEEC, Guillem Monsech (CE Alpicat), ha aconseguit una treballada tercera plaça que ha aconseguit entrar al podi en una final ajustadíssima amb Mikel Linacisoro. La victòria ha estat pel basc Andoni Esparta i el segon lloc per Eneko Carretero, també basc. Rai Suñé (UE Urgellenca) ha tancat el top ten amb una desena posició.

En categoria sub 16, quatre membres del CTEEC han aconseguit estar entre els 6 favorits. En categoria masculina, cinc catalans estan entre les sis millors posicions: Héctor Bazán (GE Manlleu) i Cedric Lluc Junqué (CE Sant Celoni) han ocupat la segona i tercera plaça del campionat, amb només un punt de diferència (38 i 37). Empatats amb 36 punts, han ocupat la quarta i cinquena posició els catalans Lluc Macià i Ton Casas. El membre del CTEEC, Pere Borrell, tanca el top 6 amb 35 punts. La victòria, però, ha estat clarament per l’extremeny Alberto Ginés, amb 49 punts, onze més que el segon.

Les noies catalanes de sub 16 tampoc ho han fet gens malament i s’han fet amb quatre dels sis primers llocs. Tot i que la victòria ha estat per la madrilenya Ana Belén Argudo, Rut Monsech (CE Alpicat) i Lucia Miranda (UEC de Cornellà), membres del CTEEC, han ocupat el segon i tercer lloc, totes tres empatades a 31 punts. La catalana Maria Benach, tot i aconseguir l’únic TOP a les semifinals, s’ha quedat a les portes de pujar al podi amb una quarta plaça. Una sisena posició ha estat per la membre del CTEEC, Luna Marsella (UE de Sabadell).

Fotos / Climbat