FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cristian Alonso
Foto: Cristian Alonso

Notícies - 20/06/2024

Copa del Món de primeres experiències a Mercantour

Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses per Muntanya tornarà a lluitar contra els atletes internacionals de més alt nivell a la Copa del Món, aquest diumenge 23 de juny a la Provença a la Skyrace de Mercantour, una prova única per la seva exigència i  amb un recorregut de 30 km i 2150 md+.  

L’equip català per a aquest cap de setmana estarà marcat per la novetat, amb una plantilla plena de cares noves. Nous noms dins la selecció a la Copa del Món com la Carla Ràfols (CM Sant Cugat), l’Ivan Moreno (CE Ripoll) o el Roger Comellas (CQUIE-Puig-reig), volen seguir demostrant que la selecció catalana pot competir al més alt nivell. 

Una alineació que al seu torn, presentarà algunes baixes, com la de la Cèlia Balcells (CE Queralt), que després del seu magnífic paper a la Calamorro Skyrace a l’abril, on va assolir la setena posició general femenina, ha decidit no lliurar la batalla d’aquest diumenge per poder guardar cames per la segona part de la temporada. Així doncs, Balcells podrà seguir puntuant en d’altres proves de la Copa del Món, però el seu focus es troba ara a la tardor.

Així mateix, l’Ivan Calvo  (CEM la Cameta Coixa) també ha de dir adéu a aquesta prova a causa d’algunes molèsties que ha anat arrossegant en les darreres curses i que no vol que el deixin fora a la segona etapa de la temporada.

Serà doncs, a Mercantour on les noves joies de la selecció es posaran a prova en un ambient, que ja l’any passat, va ser especialment dur a causa de les altes temperatures. Tres noves convocatòries d’esportistes que aniran molt ben acompanyats per dos atletes amb trajectòria dins de la selecció com la Júlia Garriga (CE Madteam) i el Marc Bernades Ollé (GE Oliana).

Després d’aquesta prova, la selecció es prendrà unes breus vacances d’estiu, per encarar amb forces aquesta segona part de la temporada, que també presentarà grans reptes en curses com la Gorbeia Suizen SkyRace a Astúries al setembre.