FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/11/2017

Convocades les proves d’accés al Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC)

Escalada esportiva

L’Àrea Tècnica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) obre la convocatòria a les proves d’accés al Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya (CTEEC). Els esportistes del CTEEC podran gaudir d’instal·lacions i entrenaments dirigits per un equip directiu i tècnics de la FEEC, amb l’objectiu de formar un grup competitiu i representatiu a nivell català.

Les proves van dirigides a esportistes nascuts el 1999 o posteriorment, interessats en formar part del centre. Les sol·licituds d’inscripció es poden fer arribar a la Direcció Tècnica de la FEEC juntament amb la documentació que es requereix al formulari, fins al 19 de novembre de 2017, a través de l’adreça electrònica joel.vila@feec.cat.

Les proves de selecció es duran a terme el 26 de novembre de 2017 de 9 del matí a 8 del vespre. Hauran d’estar a les 8:45 h a les portes de l’INEFC de Barcelona (Avinguda de l’Estadi 12-22, Barcelona) i hauran de ser recollits a les 20:00 h a les portes del Rocòdrom Climbat la Foixarda (Carrer de la Foixarda 14-18, Barcelona).

 

Les proves d’accés

Proves específiques d’escalada: realització d’una o vàries vies de dificultat variable (els esportistes sub12 escalaran com a segons de corda, els esportistes de més de 12 anys, de primers). Realització de blocs variats.

Proves de valoració d’habilitats motrius bàsiques (coordinació, agilitat, equilibri…): es realitzaran utilitzant els aparells de gimnàstica esportiva (barra d’equilibris, matalassos elàstics, terra, barres asimètriques…) de les instal·lacions de l’INEFC.

Proves de valoració de la força d’extremitats superior i inferior: es valorarà mitjançant tres exercicis amb el propi pes corporal, avaluant la velocitat d’execució de l’exercici. Extremitat superior: flexió i extensió de braços. Extremitat inferior: salt vertical.

Proves de valoració de la força dels flexors de dits: es valorarà mitjançant exercici de suspensions de dits. En funció de l’edat biològica (relacionada entre l’alçada de l’esportista dret i l’alçada del tronc assegut) i els anys d’entrenament acumulats fins al moment, es faran uns tests o uns altres, i se n’adaptaran les característiques (mida de regleta, tipus de presa -només “romo” i/o “romo” + semiarqueig, amb descàrrega -ajuda de pes “a favor”- o amb càrrega -pes afegit al pes corporal…).

Proves d’Amplitud de Moviment (ADM): es valoraran aspectes de l’ADM de l’articulació coxo-femoral (maluc) i de l’articulació de la cintura escapular (espatlla).

Prova de valoració psicològica sobre l’afrontament de la competició: es valorarà mitjançant un test de 50 preguntes, dissenyat per tal efecte. Als nois/es més petits, se’ls ajudarà a la lectura i comprensió d’aquestes.

Foto / Ivan Torres