FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Copahue Extrem
Foto: Copahue Extrem

Notícies - 01/09/2019

Contundent victòria de Just Sociats a la Copahue Extremo a Argentina

Raquetes de neu Seleccions catalanes

Just Sociats Marc Toda  pugen al podi de la cursa de raquetes de neu Copahue Extremo a Argentina. Aquesta cita, realitzada el dissabte dia 31 d’agost, és una de les proves amb més representació internacional del calendari, ja que s’hi poden trobar atletes de 10 països diferents.

La jornada ha començat de la millor manera, amb un temps i un escenari immillorable. A les 10 del matí 320 corredors i corredores d’arreu del món, han començat a córrer pels magnífics paratges de la zona de Caviahue-Copahue amb el volcà Copahue actiu al fons. Tant la cursa de 10 com la de 20 quilòmetres han sortit a la mateixa hora i han compartit el mateix recorregut fins al quilòmetre 5.

Una vegada s’ha donat el tret de sortida, els argentins eren els encarregats de marcar el ritme de la cursa els primers cinc quilòmetres. A partir d’aquest punt, Just Sociats (Club Natació Terrassa) ha començat a agafar avantatge juntament amb Marc Toda (AE Matxacuca). Aproximadament al quilòmetre 10 els dos corredors de la Selecció Catalana de Raquetes de neu, ja tenien suficient avantatge per arribar a creuar la línia de meta els primers. En primer lloc anava Sociats i a una distància entre 2 i 3 minuts el seguia Toda. D’aquesta manera, Just Sociats ha estat el primer classificat amb un temps de 01:55:42 i Marc Toda ha finalitzat el segon 8 minuts més tard. El darrer lloc del podi masculí se l’ha emportat l’atleta local Juan Manuel Chaves amb un temps de 02:07:16.

Segon classificat de la prova, Marc Toda

L’altra representant de la Selecció Catalana de raquetes, Sílvia Zuñiga (Centre Excursionista Pontsicà) arribava a Argentina amb bones sensacions després de proclamar-se campiona a Tromso a l’Artic Snowshoe Race. En aquesta prova ha arrossegat problemes estomacals que l’han impedit estar al 100%, però tot i així ha demostrat el seu alt nivell físic i ha aconseguit una merescuda quarta posició a la classificació absoluta, però si que ha pujat al podi quedant tercera de la seva categoria. En total, ha finalitzat la cursa amb un temps de 02:19:52. La primera classificada ha estat la nord-americana Michelle Hummel qui ha realitzat tot el recorregut en poc més de dues hores. La segona i tercera posició han estat per les argentines Verónica Galván i Maira Mardones.

Els tres representants de la Selecció Catalana de raquetes: Just Sociats, Marc Toda i Sílvia Zuñiga

En aquesta prova, s’ha combinat 15 quilòmetres amb raquetes de neu i 5 de Trail Running. La cursa majoritàriament s’ha desenvolupat per trams fora d’itineraris on els participants han superat tot tipus d’obstacles naturals.