FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTAC
Foto: CTAC

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) es troba a la Vall d’Aran en una concentració de set dies de durada on es posaran en pràctica tots els coneixements adquirits al llarg de la formació.

La concentració ha començat al Circ de Saboredo (Vall d’Aran) on els 12 alumnes amb el suport de dos tècnics del CTAC han posat en pràctica els seus coneixements d’esquí de muntanya. Inicialment, la intenció era anar als Alps a practicar l’escalada en gel, però les restriccions actuals per intentar aturar l’expansió de la Covid no han permès a l’equip del CTAC desplaçar-se fora de Catalunya.

Tot i això, les condicions meteorològiques i de la neu eren òptimes per realitzar aquestes pràctiques en terreny a la Vall d’Aran i l’equip s’ha pogut adaptar a les condicions actuals per seguir endavant amb la formació. D’aquesta manera, els alumnes d’alpinisme han pogut posar en pràctica l’esquí de muntanya fora de pista, la valoració del terreny, l’estudi de les condicions de l’entorn, així com diferents tècniques d’aproximació en muntanya.

La tecnificació d’escalada de la FEEC es torna a reunir

Així també, el Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya, juntament amb la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva i l’Equip Català de Paraescalada s’han tornat a reunir en una concentració a la sala Indoorwall de Vilanova i la Geltrú (Garraf).

A la concentració els esportistes han treballat la modalitat de dificultat sobre vies d’alta qualitat, equipades per David Macià i Jérôme González de la selecció Espanyola. D’aquesta manera, han pogut entrenar amb vies del mateix nivell que les que es podrien trobar en competicions internacionals. Posteriorment, els escaladors han fet exercicis de bloc i han realitzat activitats enfocades en la resistència.

Per poder garantir les mesures de seguretat necessàries per aturar la propagació de la Covid, els grups de treball s’han dividit per categories.

D’acord amb les mesures establertes per la Generalitat de Catalunya, a partir d’aquest dilluns i fins al 21 de febrer els rocòdroms i gimnasos podran obrir amb un 30% d’aforament i sempre amb cita prèvia. Segons Ivan Terricabras, seleccionador i director tècnic del CTEEC, aquest petit alleujament de les restriccions establertes per combatre la pandèmia és una molt bona notícia pels esportistes, ja que significa que podran entrenar pel seu compte i amb molta més regularitat. “També és una ajuda per recuperar motivacions”, ha afegit Terricabras.