FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/12/2013

Concentració dels centres de tecnificació d’alpinisme de Catalunya al Coll de Merolla

Alpinisme

La segona concentració del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) i del Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (GFTAC) va tenir lloc al Coll de Merolla (el Ripollès), el cap de setmana del 21 i 22 de desembre.

La trobada va començar amb una reunió on es van presentar els nous components dels CTAC, es van plantejar els objectius del primer semestre, les normes pel 2014, i també es va repartir el calendari de concentracions.

Després es van plantejar els objectius de la concentració com la cohesió de l’equip i la capacitat de focalitzar tots els esforços cap a un objectiu comú per tal que les concentracions del 2014 siguin un èxit. Per començar a crear sinèrgies amb els nous membres del CTAC i les companyes del GFTAC, es van realitzar tres exercicis de creixement individual i grupal.

Donat que aquest primer semestre la neu i el gel agafaran gran protagonisme, es va avaluar el nivell mitjà d’esquí dels components a les instal·lacions de la Masella. Els components del CTAC i del GFTAC van fer exercicis de tècniques de progressió (amb i sense pells de foca) així com un descens nocturn aprofitant el nou enllumenat, amb els quals van constatar el seu bon nivell general.

També van rebre una classe de teoria d’entrenaments per part del tècnic Toti Valés, orientada a evitar lesions i enfortir el sistema muscular. La classe va comptar amb la col·laboració d’Edu Marín, que va aportar la seva experiència en la pràctica d’entrenaments, després d’anys a l’elit de les competicions d’escalada.

Per últim, es va realitzar un recordatori de les tècniques d’autorrescat que es van ensenyar a la darrera concentració mitjançant un intercanvi de coneixements entre els més veterans i els nouvinguts.