FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/10/2014

Commemoració del 40è aniversari de la conquesta de l’Annapurna Est, al Museu Olímpic i de l’Esport

Alpinisme Cultura Societat

L’Auditori del Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch acull la celebració dels 40 anys de l’ascens de l’Annapurna Est, el primer cim de més de 8.000 metres assolit per alpinistes de l’Estat espanyol, amb un acte organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i la Fundació Barcelona Olímpica, que tindrà lloc el dijous 6 de novembre a les 19.30 hores. Per assistir a l’acte cal confirmar l’assistència a l’adreça electrònica dargelich@fbolimpica.es o al telèfon 934 260 660.

El 1974, els expedicionaris catalans Josep Manuel Anglada, Emili Civís, Jordi Pons, Marià Anglada, Enric Benavente, Manel Martín, Xavi Pérez, Antoni Villena i Eduard Blanchard van coronar el cim de l’Annapurna Est (8.026 m), a l’Himàlaia del Nepal, i es van convertir en els primers alpinistes en aconseguir-ho després de 3 mesos d’aventura.

La ruta oberta a l’Annapurna Est coincidia fins el Camp 2 amb la seguida per l’expedició francesa que el 3 de juny de 1950 assolia l’Annapurna I (8.091 m) amb els alpinistes Maurice Herzog i Louis Lachenal, i que suposà el primer 8.000 de la història de l’alpinisme. A partir del Camp 2 el grup català va obrir la ruta per l’esperó nord que va directe a l’Annapurna Est. L’atac final s’inicià des del Camp 5 i després de gairebé catorze hores el vespre del 29 d’abril arribaven al cim.

Foto destacada: ascensió a l’Annapurna Est, realitzada per Civís, Pons i Anglada l’any 1974, el primer vuit mil estatal i sobre un cim verge. Col·lecció d’Emili Civís Abad.