FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/05/2017

Comença la segona fase de les obres de millora del refugi Colomina

Refugis

La segona fase d’ampliació del refugi Colomina està en marxa i ja s’ha realitzat el primer vol en helicòpter per transportar tot el material necessari. La primera fase de reforma del refugi, situat a la capçalera de la Vall Fosca, a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, es va donar per acabada a inicis del mes d’octubre del 2016. La segona fase s’ha iniciat un cop a començat a desaparèixer la neu i han millorat les condicions meteorològiques.

Obres i terminis de la segona fase

En aquesta segona fase, es construiran els nous banys, que seran més amplis. Es crearà un forjat sanitari per poder ventilar per sota i evitar humitats del terreny, i també s’ampliarà el menjador, situat en la planta baixa de l’equipament. En la planta superior s’ampliaran els dormitoris, amb l’objectiu de tenir una major amplitud d’espai per als usuaris.

L’actuació de millora també es reflectirà en la cuina, que es reformarà i millorarà de manera notable, per adequar-la a les necessitats del refugi. Finalment es reformarà l’escala interior per tal de millorar les condicions d’ús i de seguretat dels excursionistes.

L’actuació, si es compleixen els terminis segons la previsió establerta, s’allargarà fins al 10 de juny, motiu pel qual el refugi, fins i tot la seva part lliure, romandrà tancat al públic. Quan el refugi torni a estar operatiu es comunicarà a través dels canals habituals de la FEEC.