FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Moment de cursa Skyrace Comapedrosa Foto: Christian Alonso
Moment de cursa Skyrace Comapedrosa Foto: Christian Alonso

Notícies - 31/07/2022

Comapedrosa torna a ser talismà amb pòdium de Martí Làzaro

Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses per Muntanya ha sumat el segon pòdium de la temporada després del que va aconseguir Georgina Gabarró (GE Oliana) a l’última cursa de la Copa del Món disputada a la Garmin Epic Trail.

El ripollenc establert a Andorra, Martí Làzaro (CE Ripoll), ha tirat per terra la frase “ningú és profeta a la seva terra” i ha aprofitat el bon coneixement de les muntanyes andorranes per aconseguir el seu primer pòdium a la Copa del Món i el primer masculí per Catalunya aquesta temporada.

Làzaro (3h07’30”) només ha estat superat pel francès Damien Humbert (3h04’46”)que a partir del refugi del Pla de l’Estany ha estat el dominador de la cursa. Martí Làzaro ha pujat al segon graó del calaix amb una exhibició de control de cursa i recursos tècnics durant la prova al Comapedrosa i ha superat a l’andalús Nicolas Medina que ha estat tercer.

Les bones notícies per a l’equip català però no s’han acabat aquí, ja que Victor del Águila (CE Trail Tarraco) ha acabat la cursa en una molt bona cinquena posició, tancant el top 5 de la cursa per darrera del madrileny, Noel Burgos.

De la resta de components de la selecció destacar amb lletres grans la novena posició del veterà, Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà) i la dotzena de David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses).

Top 5 Skyrace Comapedrosa
Les samarretes de Catalunya han dominat el Top5 a Comapedrosa. Foto:Christian Alonso

En categoria femenina, Georgina Gabarró (GE Oliana) no ha pogut repetir el darrer pòdium però s’ha quedat a prop de les zones d’honor amb una setena posició a la general. Núria Hospital (CC dels Ibers Trail Running) ha tancat el top 10 amb la desena posició per la selecció catalana. Anna Fernàndez (GE Oliana) quinzena ha aconseguit situar-se també entre el top 20 de la competició andorrana. Consulta classificacions completes

Georgina Gabarró i Núria Hospital a meta celebrant els dos top 10. Foto: Christian Alonso

L’última cita per la selecció a la Copa del Món d’aquesta temporada serà el 8 d’octubre a Gorbeia, Euskal Herria, en el que serà el tancament de la competició.

L’equip català participarà també fora del calendari de la Copa del Món a la clàssica i tradicional cursa per mumtanya de la Kima Trophy a Itàlia el 28 d’agost.