FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Christian Alonso
Foto: Christian Alonso

Notícies - 02/07/2022

Catalunya pinta de groc la Copa del Món amb pòdium de Georgina Gabarró

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Si alguna cursa estava marcada amb una creu al calendari de la selecció catalana de Curses per Muntanya aquesta era la Garmin Epic Trail d’aquest cap de setmana a la Vall de Boí.

La Copa del Món de Curses per Muntanya arribava a Catalunya i l’equip català volia jugar amb força el paper d’equip local de la competició. El combinat nacional arribava a la cursa després del bon paper de l’equip a l’última cursa europea a Austria, on els esportistes dirigits per Pere Rullan van marxar amb molt bones sensacions. 

Les característiques de marató de la cursa de Boí amb 42km de distància, en un recorregut tècnic i espectacular amb 2.800 m de desnivell positiu i un total de 5.600 m de desnivell acumulats, feien ser optimistes als catalans que portaven a especialistes i a esportistes de muntanya en un moment de gràcia important per a trobar bons resultats.

Gabarró trepitja el pòdium 

L’actual campiona de les copes catalanes de curses per muntanya i curses verticals, Georgina Gabarró (GE Oliana)  era un dels noms a tenir en compte a la cursa i la d’Ódena no ha fallat. Gabarró (5:34:17) ha sortit amb força des dels primers quilòmetres i ha superat el punt mig del recorregut al Puig Falcó en tercera posició per darrera de les dues esportistes basques i un cop superada a Virgina Pérez amb qui anava frec a frec al quilòmetre onze de la cursa. Tot i fer una bona baixada i una part final amb bona cadència Gabarró no ha pogut superar a Sandra Sevillano que ha pujat al segon calaix del pòdium per darrera de la veterana Oihana Azkorbeitia (5:20:04) que s’ha enfundat el pitrall de guanyadora.

Per la seva banda Carolina Rius (CE Madteam) ha acabat catorzena a la general amb un temps de (6:53:45).

Georgina Gabarró en un moment de la cursa Foto: Christian Alonso
Cursa pintada de groc 

A la cursa masculina els esportistes catalans han estat els grans animadors d’aquesta Garmin Epic, els quatre catalans Victor del Águila (CE Trail Tarraco), Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa), Martí Làzaro (CE Ripoll) i Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) han sortit els primers quilòmetres pràcticament junts i han format quartet afinat que s’ha convertit en tripleta en la segona part de la cursa, ja que Victor del Águila, especialista en Ultradistància, ha cedit terreny.

El cerdà Sergi Garcia ha demostrat perquè és un dels noms de moda a les Curses per Muntanya del país i perquè és actualment el campió de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, Garcia s’ha quedat a les portes d’un pòdium històric però ha aconseguit la simbòlica medalla de xocolata i el fet d’entrar en un top5 de la Copa del Món.

Per davant del cerdà el pòdium l’han completat l’andalús, Raúl Ruiz (4:20:19), el basc, Ander Iñarra i l’andorrà, Arnau Soldevilla.

L’equip català però ha estat el gran dominador per equips recordant a seleccions catalanes de Curses per Muntanya d’altres temps. Al quart lloc de Garcia cal sumar el sisè de Julen Calvó i el setè de Martí Làzaro que han entrat seguits a la línia de meta per darrera d’un habitual de la selecció com és Raul Butacci que ha estat cinquè. Victor del Águila finalment ha tancat el top20 de la general.

Les samarretes grogues de la selecció catalana han estat les més vistes a la cursa, a les pantalles de Tv3 que han tornat a fer en directe una prova de la Copa del Món i també entre alguns dels molts aficionats que han animat als corredors catalans.

Pròxima parada de la selecció a Andorra a la cursa de Comapedrosa el pròxim 31 de juliol.

Classificacions completes Garmin Epic Trail 

El trident català marcant el ritme de la cursa Foto: Christian Alonso