FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jordi Saragossa
Foto: Jordi Saragossa

Notícies - 11/11/2020

Clàudia Galícia: ‘Volia deixar jo l’esport i no que l’esport em deixés a mi’

Esquí de Muntanya

Repassar el seu currículum esportiu és fer un tomb per la part més alta de l’esquí de muntanya i la BTT mundials. Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) ha anunciat que penja els esquís i la bicicleta de muntanya en l’àmbit competitiu. Aquesta osonenca establerta al Penedès i amb molta història a la Cerdanya, ha vist que amb 34 anys era el millor moment per abandonar els pòdiums que ha trepitjat amb certa normalitat els últims anys.

Galícia anuncia la retirada just després de sumar la seva tercera Titan Desert i sent l’última campiona de la general de la Copa del Món d’esquí de muntanya l’any 2019. 

No acostuma a ser el més habitual deixar una activitat quan has demostrat ser un dels dominadors de l’especialitat els últims anys però precisament això és el que ha fet decidir a la Clàudia Galícia

“Volia acomiadar-me amb bon regust. Volia deixar l’esport en un bon moment i no que l’esport em deixés a mi”

Clàudia Galícia passarà a la història de l’esquí de muntanya català com la segona dona després de Mireia Miró en aconseguir una general absoluta de la Copa del Món (2011) i com una de les referents de les noves generacions d’esquiadores de muntanya que comencen a donar èxits a aquest esport.

L’osonenca ha guanyat dos dels tres últims campionats de Catalunya individuals d’esquí de muntanya i ha sumat més de 15 pòdiums en els diferents estatals que ha participat. En la darrera edició la catalana va sumar el triplet en els estatals proclamant-se campiona en esprint, individual i vertical.

“He gaudit molt d’aquesta etapa i ara tinc altres prioritats la vida, professionals i personals. Dic adéu amb bones sensacions, ja que no volia arribar mai a aquella sensació que l’esport em desgastés i l’acabés odiant”

afirma Clàudia Galícia, que es mostra amb aquell somriure habitual i “molt satisfeta de tot el que he viscut”.

Campiona del Món de la persistència

Clàudia Galícia es va iniciar en el món de l’esquí practicant esquí alpí però de ben jove va decidir deixar la competició segons ella “perquè era molt vaga”, la realitat ho va fer per poder seguir amb els seus estudis universitaris.

L’any 2012 Clàudia Galícia torna a la competició d’esquí de muntanya per començar a escriure un dels palmarès més destacats d’una esquiadora catalana. Galícia comença també a alternar la BTT amb les seves participacions a la Titan Desert on guanya l’any del seu debut i es converteix en una de les grans dominadores de l’especialitat.

Amb poc més de 7 anys i alternant les temporades d’hivern i d’estiu, Clàudia Galícia va sumar un tercer lloc i un segon a la general de la Copa del Món i el Campionat del Món absolut el 2019.

La victòria va arribar després d’encadenar sis segons llocs a les tres primeres proves de Bischofshofen (Àustria),  Font Blanca (Andorra) i La Dévoluy (França).  Galícia va seguir una progressió que va tancar a Madonna di Campiglio (Itàlia) on va assegurar el primer lloc a la general de la Copa del Món.

El 2019  Clàudia Galícia va sumar també un or i dues plates als Mundials disputats a Suïssa.

Ara, Clàudia Galícia descarta tornar al món de la competició de l’alt nivell però no tanca les portes a poder disputar alguna cursa aquest pròxim 2021 “podria fer algunes curses per passar-m’ho bé a curt termini” explica Galícia.

Amb l’adeú de la Clàudia Galícia marxa una de les millors esportistes de muntanya que ha tingut el país.

Una eterna guanyadora que ha seguit buscant la balança entre la inconsciència i el perill per aconseguir arribar més lluny.