FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Agrupació Excursionista Bufalà
Foto: Agrupació Excursionista Bufalà

Notícies - 28/09/2021

Clàudia Galícia inaugurarà la 35a Setmana de Muntanyisme de Badalona

Barcelonès Alpinisme Excursionisme Cultura

Després d’un any sense poder realitzar la Setmana de Muntanyisme de Badalona a causa de la pandèmia causada per la COVID-19,  l’Agrupació Excursionista Bufalà repren la cita anual d’aquest esdeveniment que enguany arriba a la seva 35ena edició. Durant els dies 28, 29 i 30 de desembre tres grans protagonistes acudiran al Teatre Margarida Xirgu de Badalona (Barcelonès) per explicar les seves experiències.

La Setmana vol mostrar les diferents disciplines esportives que es poden desenvolupar en el medi natural, tanmateix vol ser un punt de trobada de totes les persones amants de la muntanya.

Clàudia Galícia serà la primera en inaugurar la cita el dia 28 de setembre. L’esforç, la dedicació i la motivació han fet d’aquesta osonenca una figura única. Competir en dues disciplines tan diferents amb la muntanya com a rerefons i obtenir èxits tan aclaparadors, han estat per ella la culminació d’un somni fet realitat.

El dia 29 de setembre serà el torn de Bru Buson i Marc Toralles. Aquests dos alpinistes de línies de dificultat, ens explicaran com va ser la desena ascensió de la ruta coneguda com Slovack Direct al Denali. La cordada va escalar aquesta via de 2700 metres, de la cara sud, d’una de les muntanyes més altes d’Amèrica del Nord en quatre jornades. També van viure alguns dels que vam qualificar com “bivacs més espectaculars de les seves vides”.

L’últim dia podrem aprendre de l’experiència de Joan Borràs. Membre de tres generacions de muntanyencs, ens fa un resum de la seva trajectòria i ens explica com l’any 2012 va posar en marxa la productora amateur, Rosa dels Vents Films, ajuntant les seves tres grans passions. Els seus audiovisuals han estat premiats en diverses ocasions.