FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Salanova
Foto: Roger Salanova

Notícies - 28/07/2022

Cita amb la història al Comapedrosa

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

El 29 de juliol de 2019 serà recordat com un dia històric per les curses per muntanya a Catalunya, per primera vegada es va poder veure un pòdium femení 100% català a la competició. En aquella jornada de calor a les valls andorranes, Sheila Avilés, Clàudia Sabata i Esther Casajuana, les dues últimes amb els colors de la selecció, omplien el pòdium de l’Skyrace Comapedrosa d’accent català i deixaven una fotogràfia pel record.

Pòdium femení català a la Copa del Mon.

Ara tres anys i una pàndemia més tard, la selecció catalana de Curses per Muntanya torna a l’Skyrace Comapedrosa amb la intenció de tornar a buscar resultats positius i seguir amb línia creixent aquesta edició de la Copa del Món.

La cursa amb sortida i arribada a Arinsal té un recorregut de 23,8km i 2375m d+. L’ascens fins al pic del Comapedrosa (2.942m), el cim més alt d’Andorra, és un dels atractius d’una cursa que recorrerà bona part del PN del Comapedrosa. El terreny pedregós d’alta muntanya marcarà bona part de la prova andorrana que és una de les clàssiques de la Copa del Món de Curses per Muntanya.

El seleccionador català, Pere Rullan, ha confeccionat una llista àmplia per a la cursa andorrana. En categoria femenina Georgina Gabarró (GE Oliana) encapçala un equip amb garanties on només la baixa de Natalia González (Vigia Running), actual líder de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, deixa amb una pota coixa a la selecció. Anna Fernàndez (GE Oliana) i Carolina Rius (CE Madteam) repeteixen a la llista, gràcies a la bona temporada que segueixen realitzant a la Copa. Al seu costat les sempre compromeses i competitives Cèlia Balcells (CE Queralt) i Núria Hospital (CC dels Ibers Trail Running), completen la llista.

Pel que fa als nois, la baixa d’última hora de Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) fa perdre una de les opcions a pòdium de l’equip. Tot i això Rullan ha confeccionat una llista amb garanties amb el sub campió de la Copa Catalana i un dels aspirants d’aquesta temporada David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) encapçalant a un grup de corredors que sempre s’han de tenir en compte en qualsevol de les curses del país. Albert Ballús (GE Manlleu) i Marcel Romaní (UEC Gràcia) s’han convertit en els grans animadors d’aquesta temporada de Curses per Muntanya a Catalunya i amb dos dels fixes per les llistes de la selecció.

La llista la completen Martí Làzaro (CE Ripoll), coneixedor del terreny, Victor del Águila (CE Trail Tarraco) i els veterans; Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà) i Nil Cardona (Ski Club Camprodon). L’equip català intentarà repetir la bona actuació aconseguida a l’última cursa de la Copa del Món a la Garmin Epic Trail.

L’última cita per la selecció a la Copa del Món d’aquesta temporada serà el 8 d’octubre a Gorbeia, Euskal Herria, en el que serà el tancament de la competició.

L’equip català participarà també fora del calendari de la Copa del Món a la clàssica i tradicional cursa per mumtanya de la Kima Trophy a Itàlia el 28 d’agost.