FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/06/2016

Cesc Gay escull el Barranc de l’Infern a la nova campanya de Turisme de Catalunya

Descens de barrancs i engorjats

El Barranc de l’Infern situat entre el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà és una de les noves imatges que serviran per promocionar Catalunya al món.

El director de cinema Cesc Gay ha estat l’encarregat de dirigir la nova campanya de Turisme de Catalunya. La campanya s’ha dividit en cinc clips en diferents indrets del país i on es poden veure diverses experiències que es poden viure en primera persona.

El descens del Barranc de l’Infern és una d’aquestes experiències que arriba després de passar pel congost de Collegats i contemplar l’Argenteria amb un descens de la Noguera Pallaresa amb ràfting.

Descens de barrancs i engorjats

El descens de barrancs i engorjats és una pràctica esportiva consistent en la progressió per gorgs o barrancs, cabdals de torrents o rius de muntanya, a peu i/o nedant, amb l’ús de tècnica i mitjans propis, tal i com va quedar definit en el II Seminari d’Espais Naturals Protegits i d’Esports de Muntanya.

Des de començaments del segle XX s’ha utilitzat la progressió per barrancs en excursions de muntanya. En aquest context es va formalitzar la disciplina esportiva que avui coneixem com a barranquisme.

Els rius, com a ecosistema lineal, han estat focus d’atenció humana des de la prehistòria. En cada període històric han tingut i tenen els seus motius per seduir-nos. Han estat font d’aigua potable i aliment, i via de comunicació en totes les èpoques. Des de sempre han patit contaminació de forma natural.

L’aigua, com a element que interactua en el medi, conforma un biotipus de característiques molt importants. El cabal, la velocitat, les propietats químiques, són elements del seu propi ésser que s’han de tenir en compte i que li donen les característiques pròpies d’aquest particular ecosistema…  Més informació