FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 17/01/2022

Cèlia Balcells i Quim Costa, nous campions de Catalunya de Curses de Neu

Val d'Aran Curses per Muntanya

La Hivernal Beret Montgarri, celebrada aquest passat 16 de gener, ha estat l’encarregada de proclamar els nous campions de Catalunya de Curses de Neu (Snowrunning): els insuperables Cèlia Balcells (CE Queralt) i Quim Costa (Club Atletisme Olot Terra de Volcans). La cursa, organitzada per la Clos Pons Thai Runners Associació Esportiva, ha tingut lloc a l’estació d’esquí Baqueira Beret (Val d’Aran), on els participants han pogut gaudir dels espectaculars paisatges de la Val d’Aran.

Les categories absolutes han pogut posar-se a prova en un recorregut de 17 km de distància i 450 m de desnivell acumulat que ha presentat un traçat d’anada i tornada des de Beret fins al Santuari romànic de Montgarri. Les categories Júnior i Juvenil també han pogut disfrutar de la prova amb un recorregut de 12 km.

Classificacions de la categoria absoluta

En la categoria femenina absoluta Cèlia Balcells ha superat amb una gran avantatge a totes les seves contrincants amb un espectacular temps d’1 hora 29 minuts i 30 segons, demostrant així un suprem talent per les Curses de Neu. 21 minuts més tard, amb un temps d’1 hora 50 minuts i 23 segons arribava Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina) a la meta, quedant en una envejable segona posició; i només sis minuts després de la sub-campiona, amb un temps d’1 hora 56 minuts i 27 segons, la tercera en el podi Neus Peiró (Club Esp. Pedala.cat Balaguer).

En la categoria masculina absoluta, la cursa ha estat molt més ajustada que no pas en la femenina, separant als tres primers per uns pocs minuts de diferència. Així, amb un temps d’1 hora 16 minuts i 16 segons Quim Costa ha estat el primer a creuar la meta; tres minuts més tard, amb un temps d’1 hora 19 minuts i 23 segons, ho ha fet Marcel Romaní (Unió Excta. de Catalunya de Gràcia); i uns altres 3 minuts més tard del segòn, amb un temps d’1h 22 minuts i 4 segons, Marc Ollé (Grup Excta. Oliana) ha arribat a la línia final fent-se amb l’últim calaix del podi.

Amb la culminació de la Hivernal Beret Montgarri, Campionat de Catalunya de Curses de Neu, i els fantàstics resultats de la selecció catalana a l’estatal celebrat aquest mateix cap de setmana a Navarra acaba una breu però exitosa temporada de Curses de Neu.